Medicina adicției și toxicologia, studiate la Universitatea de Medicină din Timișoara

studiul adictiei la Timisoara

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara se va înființa Facultatea de Asistență Medicală Generală. Apar, de asemenea, și alte noi programe de studiu, ca răspuns la tendințele actuale în domeniu. 

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara a vorbit pentru expressdebanat.ro despre înființarea celei de-a patra facultăți în cadrul universității, după Medicină Generală, Farmacie și Medicină Dentară.

„Din Facultatea de Medicină se vor desprinde programele de studiu de asistență medicală generală, balneo-fiziokinetoterapie, nutriție, cosmetică, igieniștii, tehnica dentară și vom înființa și alte programe de studii care sunt cerute de piață, anume asistent comunitar și îngrijiri paleative, ați văzut câtă nevoie e nevoie de astfel de calificări în așezămintele pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu dizabilități unde trebuie să fie persoane calificate ca să beneficieze de o îngrijire de calitate. (…) Dacă nu s-ar înființa aceasta a patra facultate, Facultatea de Medicină în forma actuală plus încă patru programe de studiu pe care le dezvoltăm, ar depăși o universitate de nivel mediu, ceea ce și din punct de vedere organizatoric ar fi ceva greu de gestionat. În plus, dezvoltând extensia în prezent la Deva unde vom avea o mare bază universitară, va fi nevoie să facem această splitare a Facultății de Medicină, atât din punct de vedere organizatoric, cât și al pregătirii studenților.”, a declarat Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină din Timișoara.

Alte noi programe de studiu sunt în pregătire, a mai spus rectorul UMF Timișoara.

„Aici ne gândim și la tehnician de toxicologie și medicina adicțiilor, vedeți ce probleme mari sunt cu tot felul de tulburări care apar la tineri, în special prin consumul de droguri, alcool ș.a. Va fi, de asemenea, înființat și un program de studiu cerut de forurile de acreditare internațională, cu care adevărul e că noi nu prea eram obișnuiți, anume tehnician de terapii alternative și complementare. Încercăm să ne aliniem și noi la standardele internaționale.”, a mai explicat Octavian Crețu.

CITEȘTE ȘI: Tot mai mulți străini, studenți la Medicina din Timișoara. S-a deschis noul an universitar

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/