Medicii primari reacționează! Romeo Dunca să se informeze urgent și să revină asupra declarațiilor denigratoare!

O scrisoare deschisă semnată de 5 medici primari chirurgi atrage atenția asupra lipsei de competență a lui Romeo Dunca în problematica actului medical. Aceștia consideră că președintele Consiliului Județean vorbește în necunoștință de cauză și îl sfătuiesc să se informeze urgent cu privire la activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență Reșița. 

Totul a pornit de la declarațiile lui Romeo Dunca de acum două zile, dar și din conferința de presă susținută ieri, după apariția fotografiilor umilitoare de la Staționarul 3. Președintele Consiliului Județean a declarat, în același context, că medicii primari iau salarii de mii de euro și fac doar operații ușoare, intervențiile dificile fiind trimise spre alte orașe. Acesta a vorbit despre operații de apendicită, hemoroizi, furuncule, singurele în care medicii de la Reșița ar interveni, fapt care face ca fondurile venite spre Spital de la Casa de Asigurări de Sănătate să fie unele reduse.

5 dintre cei 6 medici primari chirurgi de la Reșița au reacționat astăzi printr-o scrisoare deschisă. Este vorba despre Ilie Artinescu, Horia Braicu, Adrian Câra, Romeo Dumitrescu și Gavril Soran.

leader board 728 x 90 px

Medicii care și-au asumat însă această scrisoare spun că se simt ofensați de cuvintele denigratoare folosite de Romeo Dunca la adresa lor. Aceștia se așteaptă ca președintele Consiliului Județean „să se informeze urgent și exact despre activitatea medicilor, dar mai ales despre activitatea medicilor chirurgi la care face în mod repetat referiri denigratoare”.

„Totodată, așteptăm pe bună dreptate o repoziționare publică a domnului Romeo Dunca ca președinte al Consiliului Județean, precum și proprietar al Spitalului Județean (să nu uitați – medicii repară bolnavi, iar Consiliul Județean repară clădiri, răspunde de condițiile de cazare și de toate amenajările necesare furnizării unor servicii medicale de calitate, în conformitate cu normele legale)”, mai spun medicii în scrisoare deschisă.

Aceștia fac referire la lipsa de competență a lui Romeo Dunca și a unor eventuali consilieri cu privire la actul medical, considerând că „este necesar să reveniți în mod public la declarațiile denigratoare făcute”.

În finalul scrisorii deschise, cei 5 medici primari chirurgi îl sfătuiesc pe președintele Dunca să apeleze la unul sau mai mulți medici practicanți care să îi fie consilieri (onorifici) „pentru o înțelegere exactă a activității medicale”.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca tună și fulgeră! Medici primari cu salarii de mii de euro operează apendicite și sparg furuncule la Spitalul Județean de Urgență Reșița!