Medicii din Slatina-Timiș, echipați cu mănuși, măști și viziere

Centrul Medical de Permanență Slatina-Timiș funcționează de puține zile, însă, în pofida problemelor de tot felul generate de pandemia cu COVID-19, conducerea Primăriei s-a implicat de la bun început în vederea asigurării și a funcționării actului medical în condiții de protecție pentru cei care îl deservesc.

Primarul Gheorghe Roma ne-a mărturisit că a achiziționat mănuși și măști de protecție, însă mai dificil a fost cu vizierele, dar până la urmă și acest lucru s-a rezolvat parțial.

„Cei din Grupul de voluntariat Craft 3D din Timișoara au aflat de nevoile noastre și au înțeles nevoia urgentă de protejare a celor opt medici de familie care s-au asociat la acest centru medical de permanență, oferindu-ne un prim set de viziere confecționate de ei. Este strictul necesar de care avem nevoie. Nu avem combinezoane, dar cred că nu se impune achiziționarea lor în acest moment, deoarece medicii noștri nu tratează pacienții infectați cu coronavirus.”, mărturisește Gheorghe Roma.

Primarul a ținut să precizeze că, pe lângă cele 400 de măști și mănuși aflate pe stoc, Primăria a achiziționat luni alte 300 de bucăți și speră ca acestea să ajungă aproape trei săptămâni.