Medicii din Caransebeș coalizează împotriva managerului Cican. „Nu va plânge nimeni după ei! Eu nu îmi voi da demisia până nu înființez ambulatoriul!”

untitled design set 970x90 px

Mai bine de 75% dintre medicii din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, s-au săturat de afirmațiile managerului Adrian Cican atât la raportul de gardă, cât și în presă, considerând să le aduce grave prejudicii de imagine după ani de muncă. 33 de medici au semnat o petiție cu titlul „De ajuns cu umilința”, prin care cer managerului Adrian Cican să-și dea demisia.

Directorul Cican susține că își continuă demersul său administrativ chiar dacă medicilor nu le place:

„Voi merge mai departe și nu mă voi lăsa până nu voi demasca măgăriile și sistemul mafiot de la spital. Când semnezi alături de ei, înseamnă că susții acea mentalitate, că ai aceleași trăsături. Dacă s-au asociat cu unii elefanți și dinozauri și au semnat, înseamnă că au aceleași trăsături, de trompă, de copite, urechi mari”, spune Adrian Cican.

Medicii aduc argumente în scrisoarea deschisă spunând că sunt mai multe lucruri deranjante: de la sistemul informatic, la un aparat radiologic înlocuit cu un altul nefuncțional, funcționarea unui singur lift în spital, renunțarea la centrala telefonică ceea ce va duce la îngreunarea muncii personalului, cumpărarea unei fabrici de oxigen fără a avea infrastructura necesară sau datoriile spitalului care nu au scăzut deși la sfârșitul lui 2019 a fost o „infuzie masivă” de bani.

Insistăm să atragem atenția public asupra ultimei ilegalități manageriale, care are implicații directe, asupra tuturor angajaților prin nevirarea la bugetul statului a unor contribuții aferente drepturilor salariale pentru luna noiembrie 2019 și neînmânarea fluturașilor de salarii pentru acea lună. Chiar credeți că noi medicii mai bătrâni și mai tineri care am asigurat sănătatea comunității merităm să fim jigniți cotidian? Chiar credeți că noi medicii din Caransebeș suntem șpăgari, hoți, mafioți. infractori din Jurasic Park, sau este doar obsesia dumneavoastră generală din dorința de a vă crea un suport nemeritat în rândul populației, sprijinit de primarul Borcean?”, îl întreabă medicii, în scrisoarea deschisă pe Adrian Cican.

publicitate ziar expresb 1000x100

Managerul Spitalului din Caransebeș le răspunde cu aceeași înverșunare în parcursul său către deschiderea Ambulatoriului Spitalului:

Am văzut că sunt deranjați că studiile mele nu corespund cu ale dânșilor, ei fiind cu studii care exced partea dumnezeaisca a lucrurilor, adică sunt mai presus de oricine, noi ceilalți suntem nimeni în drum dacă nu avem studii de medicină. Nu am vrut să ajung la acest Jihad împotriva dânșilor și a sistemului mafiot, care exceed cadrul legal, privind ceea ce au făcut dânșii în ultimii 18 ani prin acea societate medical civilă, prin care au decontat banii în buzunarele acelei societăți comerciale, spitalul nebeneficiind de acei bani. Eu susțin cu probe când spun că s-au întâmplat anumite lucruri, gen șpăgi, gen bonusuri primite de dânșii și le voi face publice din reclamațiile înregistrate la spital de la pacienți sau rudele acestora, oameni disturși pe viață. Dânșii ar fi trebuit să presteze servicii medicale decente, corecte, care să respecte pacientul, ceea ce, în mare măsură nu s-a întâmplat. Dânșii spun că aduc venituri la spital, fals și mincinos. În ultimii 3 ani, SMUC prin prestațiile anumitor medici nu au făcut contractul cu Casa ca să obțină venituri. Suntem acuzați pentru sutele de ore de gardă în care dânșii sunt ostracizați, fac eforturi. Nu!. Ei sunt plătiți, iar când dorm acasă sunt plătiți pentru gărzi la domiciliu pe care le voi tăia. E inacceptabil ca fiecare medic să aibă cabinet pe secție, neavând acest drept, iar pacienții să stea 4-5 în salon, doar șeful de secție are drept la acest cabinet. Mi se reproșează că am demontat un aparat radiologic care funcționa și am pus unul care nu funcționează. Mint cu nerușinare, în frunte cu medicul radiolog, care și-a permis ca în ultimii ani să funcționeze în regim privat, să nu autorizeze două aparate pneumologice radiologice şi să folosească ilegal, fără autorizație de funcționare, aparatele de radiologie dentară“, menţionează Adrian Cican.

Managerul îl acuză atât pe medicul Gheorghe Borcean, șef de secție Chirurgie, președinte al Colegiului Medicilor, cât şi pe medicul ginecolog Eugen Muntean că ar fi avut pe secţii un număr mai mare de paturi decât a autorizat Ministerul Sănătăţii.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/