Medicație dozată direct din aplicație! PneumoControl se adresează pacienților cu astm bronșic și BPOC

untitled design set 970x90 px

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a fost realizată o aplicație destinată pacienților diagnosticați cu boli pulmonare, care îi ajută să urmeze cu ușurință schema de tratament.

PneumoControl se adresează persoanelor cu astm bronșic sau Boală Pulmonară Obstructivă Cronică (BPOC) și le oferă oamenilor o serie de facilități. Aceștia își pot seta orele la care trebuie să ia medicația sau pot vizualiza o serie de videoclipuri explicative, legate de programe de recuperare respiratorie sau de modalitatea de folosire corectă a diferitelor tipuri de inhalatoare.

„Am văzut că toată lumea are la dispoziție un smartphone și am vrut să ne integrăm în curentul acesta. Medicina devine din ce în ce mai computerizată, așadar am venit în sprijinul acestor pacienți. Aplicația poate fi descărcată pe orice tip de smartphone și practic îți amintește orele la care trebuie să iei medicația, ce medicație trebuie să iei, cum se folosesc diferite inhalatoare și cuprinde și programe de reabilitare respiratorie.”, a explicat Cristian Oancea, directorul medical Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pacienții trebuie să completeze un formular care cuprinde mai multe întrebări simple și, în plus, monitorizarea implică și participarea medicului curant. Aplicația este pusă la dispoziție gratuit și poate fi descărcată de pe site-ul www.pneumocontrol.ro, Google Play sau App Store. Softul a fost realizat cu bani din cadrul fundației Spitalului de Boli Infecțioase, iar investiția este de 46.000 de lei.

Sursa foto: medichub.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/