Medicii de familie vor acorda servicii gratuite refugiaților ucraineni

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Peste 14.000 de ucraineni au intrat în România, cei mai mulți prin punctul vamal Siret, județul Suceava. Pe lângă cazare, mâncare, îmbrăcăminte și alimente, refugiații vor primi și servicii medicale gratuite.

Medicii de familie au anunțat să sunt solidari cu cei care fug din calea războiului.

„Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru medicii, personalul medical și poporul ucrainean. Recomandăm cabinetelor de medicina familiei să ofere servicii medicale gratuite refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României”, au transmis reprezentanții FNMF.

De altfel, organizațiile internaționale ale medicilor de familie au transmis mesaje de solidaritate și sprijin. „Uniunea Europeană a Medicilor de Familie condamnă atacul Federației Ruse asupra unui stat independent și suveran și deplânge pierderile de vieți omenești solicitând oprirea imediată a acțiunii armate. Medicii și personalul medical din Ucraina sunt expuși riscurilor, la fel ca toată populația Ucrainei, iar UEMO își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru colegii noștri și pentru întregul popor ucrainean”, au transmis reprezentanții UEMO.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Un mesaj vine și din partea Organizației Mondiale a Medicilor de Familie.

„WONCA dorește să își exprime solidaritatea cu colegii, personalul din domeniul sănătății și cei afectați în aceste vremuri dramatice. Ca în toate crizele, pretențiile și presiunile asupra medicilor de familie vor crește în următoarele zile. Suntem siguri că toți colegii sunt pregătiți să ofere orice sprijin posibil”, au transmis reprezentanții WONCA.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/