Anticorpii monoclonali și-au pierdut din eficiență în fața tulpinii Omicron

anticorpi
untitled design set 970x90 px

Tratamentul cu anticorpi monoclonali nu mai este atât de eficient în fața variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2. Medicii atrag atenția că și antiviralele pierd din eficacitate.

Terapia cu anticorpi monoclonali a reprezentat colacul de salvare pentru mulți pacienți care s-au prezentat la spital în primele zile de boală. Tratamentul a fost eficient în cazul tulpinii Delta, lucru care nu mai este valabil când vine vorba de Omicron.

Ca și vaccinurile, virusul e șmecher. Știe cum să evite să intre într-un război din care iese câștigător. Au apărut anticorpii monoclonali, extraordinar de eficienți pentru tulpina Delta, pentru care au și fost testați. Am avut rezultate foarte bune. Se constată că pe tulpina Omicron nu mai sunt atât de eficienți. Omicron și-a luat câteva măsuri de protecție împotriva acestor anticorpi monoclonali. A mai rămas o substanță, un medicament de tip anticorp monoclonal la care este eficient, dar celelalte și-au pierdut eficiența”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș”, din Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Problema a fost sesizată și în cazul unor antivirale.

„Au apărut și antivirale pentru că între timp lumea științifică a cercetat. Antivirale care erau cu o mare speranță și foarte eficiente pentru tulpina Delta, dar pe tulpina Omicron nu mai este aceeași. Încep să își piardă și ele eficiența și odată utilizate s-ar putea ca aceste tratament să devină rezistente sau să apară tulpini care să prezinte factori de rezistență. Este o luptă permanentă între a găsi ceva nou pentru a ține situația sub control. E ca un război între virus și noi”, a mai spus medicul Virgil Musta.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/