Medicii de familie pot încheia contracte cu CNAS pentru decontarea serviciului de testare rapidă

test rapid covid

În valul 4 al pandemiei, cabinetele de medicina familiei au făcut zeci de mii de teste rapide antigen. Din această săptămână, doctorii pot încheia contracte cu CNAS pentru decontarea acestei activități.

Aproape 95.000 de teste rapide tip antigen au fost efectuate de medicii de familie în lunile octombrie și noiembrie. Dintre acestea, 48.929 au fost realizate conform metodologiei INSP, adică la persoane cu simptomatologie de Covid-19 și 46.613 teste au fost realizate la cerere.

Dintre testele realizate conform metodologiei, 22.725 de teste rapide efectuate în cabinetele medicilor de familie la persoane simptomatice, au avut rezultat pozitiv.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Din această săptămână, medicii pot încheia contracte cu CNAS pentru a fi decontat serviciul de testare rapidă. Este vorba despre două tipuri de contracte. Dacă medicul are contract pentru vaccinarea anti-Covid poate semna un act adițional complementar. În acest caz primește contravaloarea testului. Fie face un contract separat, iar în acest caz, pentru fiecare testare, primește 50 de lei, sumă care include costul testului, manopera și materialele de protecție.