Medicii de familie cer dozele de vaccin antigripal. „În spital ar putea rămâne nefolosite”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Medicii de familie au transmis o solicitare către Ministerul Sănătății în care cer ca dozele de vaccin antigripal să fie livrate în cabinete și ulterior în spitale. În plus, a fost solicitată majorarea tarifului pentru serviciul de vaccinare.

Campania de vaccinare împotriva gripei ar fi trebuit să înceapă, spun medicii de familie, dar dozele nu au fost încă livrate, cel puțin în județul Timiș. Reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie au transmis o solicitare către Ministerul Sănătății cu privire la livrarea serului către cabinete.

Doctorii mai atrag atenția că în anumite județe se deplasează cu lădițe frigorifice la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru a prelua dozele.

„Solicităm livrarea dozelor de vaccin către cabinetele de medicina familiei cu celeritate, înaintea distribuirii dozelor destinate populației către unitățile sanitare cu paturi. Având în vederea interzicerea internărilor pentru 30 de zile, cu excepția urgențelor, populația se adresează cabinetelor de medicina familiei pentru vaccinarea antigripală, iar dozele destinate bolnavilor ajunse în spitale ar putea rămâne nefolosite, ca în anii anteriori. Sesizăm de asemenea că nu toate direcțiile de sănătate publică județene livrează dozele de vaccin cabinetelor de medicina familiei, nici măcar în cazul vaccinului contra Covid-19, reprezentanții DSP solicitând medicilor de familie să se deplaseze la sediile DSP din reședința de județ cu lădițe frigorifice pentru a le prelua. Vă adresăm rugămintea să dispuneți o anchetă în acest sens și măsurile ce se impun”, au transmis reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

În solicitare este trecută și majorarea tarifului pentru serviciul de vaccinare, pentru toate tipurile de vaccin, la 100 lei. „În prezent tariful pentru vaccinurile incluse în PNI este de 27 de lei, cu o plată suplimentară de 13 lei dacă se administrează două vaccinuri în aceeași zi”, au mai transmis doctorii.