Medici de renume din Europa au venit pentru trei zile la Timișoara, cu ocazia unui important congres în domeniu

În acest sfârșit de săptămână, Timișoara găzduiește un eveniment medical de mare anvergură, Congresul Național al Societății de Imagistica Musculoscheletala, eveniment cu un program de trei zile. La congres participă medici importanți din peste șase țări europene, inclusiv Franța.

De mai bine de 11 ani, organizatorii congresului încurajează interacțiunea medicilor români cu cei din țările europene, astfel încât cei din țară să beneficieze informații și experiența de talie europeană. Congresul are două secțiuni. Vineri s-a derulat un curs susținut de Societatea Franceză de Imagistică Musculoscheletală, curs la care sunt înscriși 75 de medici. Specialiștii au parcurs tematici din actualități în imagistica musculoscheletală, respectiv practici de ecografie musculoscheletală.

Apoi, sâmbătă și duminică, au loc prezentări științifice la care și-au anunțat prezența peste 200 de  medici specialisti în radiologie imagistica medicală din România, Austria, Franța, Olanda, Belgia sau Republica Moldova.Vor fi prezentate peste 25 de lucrări de specialitate, urmate de sesiuni-dezbateri legate de patologia sistemului musculoscheletal și de aspectele imagistice ale acesteia.

Evenimentul se desfășoară la Centrul Regional de afaceri Timișoara și are susținerea Universitășii de Medicină și Farmacie „Dr. Victor Babeș” Timișoara și a Consiliului Județean Timiș. Societatea de Imagistică Musculoscheletală din România a fost înființată în anul 2007 la Timișoara, de către medicul Florin Bîrsășteanu și are în portofoliu manifestări de anvergură științifică, cu participare internațională.