„Medicamentul Laza”, testat 3 luni de președintele Dunca! Tratamentul a dat rezultate!

laza mircea manager spital resita
untitled design set 970x90 px

Mircea Laza a avut la dispoziție 90 de zile pentru a demonstra că poate face bine Spitalul Județean de Urgență Reșița! Instanța de judecată îl poate schimba din funcție în 4 octombrie!

Managerul Spitalului Județean din Reșița a dezvăluit la Express Live că a evaluat atent oferta de a lăsa Bucureștiul pentru cea mai mare unitate spitalicească din Caraș-Severin, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, dându-i un termen de doar trei luni pentru ca primele semne de ameliorare să fie vizibile cu ochiul liber. Laza a acordat mai puțină atenție spre deloc proceselor pe care Alina Stancovici le-a deschis solicitând să se constate nelegalitatea dispoziției de revocare din funcția de manager, dispoziție a președintelui CJ. Asta deși Tribunalul Caraș-Severin s-ar putea pronunța în 4 octombrie în sensul suspendării revocării, ceea ce ar aduce-o imediat pe funcție.

„Încă sunt managerul interimar al acestui spital. Am venit aici cu gânduri bune, am venit aici să rezolvăm niște probleme. Încerc, încet, încet să le rezolv. Procesul nu îmi aparține cu nimic, nu am fost acolo, știu din presă că s-a dat o decizie de amânare pentru 4 octombrie. Pe toți cei care lucrează în spital și pe toți cei care vor apela la acest spital ar trebui să-i intereseze cât mai puțin ce se întâmplă cu Laza și cu Stancovici. Ori rămâne Laza, ori vine Stancovici, această unitate va trebui să meargă. Problema e cum va merg. Am venit aici la rugămințile și la înțelegerea pe care am avut-o cu președintele CJ, pe care îl stimez. Nu sunt un pion cum relata cineva. Nu am căutat să descopăr nimic în acest spital, au venit de la sine toate!”, a afirmat Laza.

Manager de spitale de vreo 12 ani, Mircea Laza spune că decizia de a pleca din București pentru a prelua spitalul din Reșița nu trebuie nici să surprindă, nici să fie speculată. E o oportunitate excelentă pentru a-și completa CV-ul! Am avut discuții cu președintele spunându-mi că nu are oameni bine pregătiți. Nu îl știam personal, am fost recomandat de alte persoane domnului președinte Dunca. Dânsul m-a contactat și, după o perioadă de 3 luni, am acceptat să vin aici. Știam organigrama spitalului de pe site-ul acestuia, nu știam de toate problemele. Știam că are niște arierate, dar nu era singurul din România care are. Am venit aici și am văzut macro, am văzut 19 milioane de lei arierate, știam că sunt niște fonduri pe POIM care nu au fost încasate și am zis că dacă s-au derulat și s-a adus aparatura, s-a făcut recepția, s-a făcut trainingul personalului, sigur va trebui să le scot cumva. Am luat spitalul cu 19 milioane arierate și mai aveam la 30 august 2 milioane și jumătate.”, a explicat Mircea Laza.

publicitate ziar expresb 1000x100

Romeo Dunca mi-a cerut două lucruri: să am grijă de pacienții acestui județ și să am grijă de oamenii care lucrează în spital! Mi-a spus că, dacă în 3 luni nu îi arăt ce știu, să consider că am zburat! Acestea au fost cuvintele lui!” – Mircea Laza, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița

Legat de posibilitatea ca Alina Stancovici să fie repusă în funcție până când i se consumă perioada de 4 ani pe cât e încheiat contractul de management, pentru ca în ziua imediat următoare să se întoarcă Laza, acesta spune că nu s-a gândit la această eventualitate. „E o chestie cât se poate de reală. Dacă instanța spune așa, noi respectăm. Am început măturatul aici, curățenia, am curățat, mai apar și frunze, îmi place să fac ceea ce fac. Nu mi-am pus această problemă ce voi face după. Lucrul cert este că va trebui să las scaunul liber dacă așa spune instanța!”, a conchis managerul de la Județean.