„Medicamente scumpe pentru cazuri foarte complicate” la spitalul din Reșița

untitled design set 970x90 px

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Waldemar Murgu, a reacționat la articolul publicat de Express de Banat, în care șeful Casei de Asigurări de Sănătate spunea că dacă medicamentele lipsesc, vina aparține unei gestionări proaste din partea conducerii.

La spitalul din Reșița „au fost aduse chiar și medicamente foarte scumpe necesare pentru tratarea unor cazuri speciale sau pentru tratarea unor cazuri foarte complicate”, susține Waldemar Murgu. Managerul spune că, prin alocarea unor fonduri mai mari la capitolul achiziționării de medicamente s-a ajuns la stocuri mai consistente și la o diversificare a produselor din farmaciile spitalului. Veste îmbucurătoare pentru pacienții care se vor interna pe viitor la spitalul din Reșița pentru că o consecință firească ar fi scăderea numărului de cazuri în care aceștia își vor cumpăra singuri medicamentele.

CITEȘTE ȘI: „Proasta gestiune a managerului îi obligă pe pacienții internați la Reșița să își cumpere medicamentele!”

Oricum, situația bolnavilor care scot bani din buzunar pentru tratamente în timp ce sunt internați în cel mai mare spital al județului Caraș-Severin nu este îngrijorătoare, comparativ cu alte unități medicale, spune Waldemar Murgu. „Dacă vom face o analiză comparativă pertinentă și corectă cu alte spitale vis a vis de procentul pacienților care sunt nevoiți să cumpere medicamente, veți constata cu siguranță că numărul pacienților nevoiți să cumpere medicamente la SJUR este clar mai mic sau în cel mai rău caz egal cu cel al celorlalte spitale din județ, menționate de dvs.” De fapt, mențiunea nu a fost făcută de noi, ci de președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Nicolae Drăgan, într-o conferință de presă: „La Oravița nu se cumpără un medicament. Pe bune! Mergeți la Moldova Nouă. Nu se cumpără un medicament. Mergeți la Oțelu Roșu. La fel! La Caransebeș, 80% spre 90% nu se cumpără”.

publicitate ziar expresb 1000x100

De la șeful spitalului reșițean aflăm că o suplimentare de fonduri s-a făcut și la capitolul „dezinfectanți, la consumabilele necesare intervențiilor curente laparoscopice, de exemplu, sau asimilate pentru ca pacienții să nu mai plece în alte clinici, ci să facă aceste operații la SJUR”.

Managerul Waldemar Murgu nu uită să amintească de eforturile care se depun pentru bunăstarea pacienților. Din toate punctele de vedere! „Nu trebuie însă să uităm nicio clipă, ci dimpotrivă ar trebui să subliniem efortul imens pe care medicii și conducerea SJUR îl fac în direcția asigurării unor condiții civilizate de medicamentație, tratament și cazare, asta în condițiile în care bugetul SJUR este grevat de o datorie istorică de circa 18 milioane de lei”. Datoria nu este deloc una mică, dar actualul manager este totuși optimist și, totodată, încrezător în forțele proprii. „Unul dintre obiectivele mele personale prioritare este rezolvarea acestei probleme și sper ca, într-un viitor apropiat, să vă pot comunica și rezolvarea acestei situații”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/