Meci special sâmbătă pentru Timișoara Saracens. 14 sportivi, la națională!

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au sâmbătă un meci extrem de important, cu rivala din Baia Mare, care poate tranșa echipa ce merge mai departe în finala Cupei României din faza grupelor. De menționat că, în mod normal, este ultimul meci al clubului pe ”Dan Păltinișanu”. Bănățenii se pot lăuda și cu 14 jucători convocați la viitoarea acțiune a echipei naționale.

Din două grupe, în finala va merge prima clasată din fiecare. Timișoara are acum 3 puncte în plus față de Baia Mare, când au mai rămas două jocuri în această fază a competiției. ”E un meci mare. Știm ce trebuie să facem în acest joc. Va fi o mare provocare, dar suntem entuziasmați. Antrenamentele noastre s-au îmbunătățit săptămâna aceasta, mai avem o zi să pregătim ofensiva și defensiva. Cheia meciului va ține de aspectele fizice. Trebuie să jucăm bine cu pachetul de înaintare, să profităm de orice eroare și să fim concentrați în apărare”, a declarat antrenorul echipei, Sosene Anesi.

Dacă Timișoara se va impune, va fi sigură de calificarea în finală, înainte de ultimul meci din grupe. ”Meciul e cel mai important, e ca o finală. Între noi și Cupă stau cei de la Baia Mare și în acest meci trebuie să dăm totul pentru a ajunge acolo. În ultimul meci pierdut cu ei am făcut o primă repriză aproape perfectă și apoi nu ne-am ținut de sistemul noi. Acum suntem pregătiți să jucăm și a doua repriză cu aceeași hotărâre”, spune căpitanul Eugen Căpățînă.

Tehnic și teoretic, cel mai probabil, va fi ultimul meci al echipei de rugby pe ”Dan Păltinișanu”. Din primăvara, echipa ar urma să revină în sfârșit în Ronaț, unde s-a schimbat gazonul. Pentru acest joc, clubul așteaptă ceva mai mulți spectatori. ”Un meci de totul sau nimic pentru accederea în finală. Ne așteptăm să vină lume, e ultimul meci pe «Dan Păltinișanu». Sperăm să vină lume, mai ales că meciul nu se vede niciunde”, a punctat managerul Attila Brosovszky. Partida începe sâmbătă, la ora 11.

14 jucători ai Timișoarei, chemați de noul selecționer la lot

După acest joc, echipa națională se va reuni pentru un stagiu de pregătire, pentru ca Stejarii să se cunoască cu Andy Robinson, noul selecționer. De la Timișoara au fost chemați 14 sportivi: Eugen Căpățînă, Andrei Rădoi, Ionuț Mureșan, Marius Iftimiciuc, Dorin Lazăr, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Vlăduț Popa, Moa Maliepo, Vlăduț Zaharia, Marius Simionescu, Ionel Melinte, Stephen Shennan și Cătălin Fercu.