”Epidemii” în prefecturile din țară! Și în Timiș, Eva Andreaș e în concediu medical

Alegerile prezidențiale bat la ușă, dar mulți prefecți și subprefecți au intrat în concedii medicale! Noul guvern liberal sugerează că este o cacealma a oamenilor numiți de PSD, chiar dacă, teoretic, apolitici, iar Marcel Vela spune că vă lua măsuri. În Timiș, și prefectul Eva Andreaș este în concediu medical de câteva zile!

De când a fost instaurat Guvernul Ludovic Orban, liberalii, prin vocea europarlamentarului Rareș Bogdan, au precizat că una dintre priorități va fi schimbarea tuturor prefecților și subprefecților, numiți anterior de guvernarea pesedistă. În multe județe, prefecții sau subprefecții au intrat, subit, chiar înainte de alegerile prezidențiale, în concedii medicale! O situație despre care liberalii spun că apare pentru a evita demiterea, dar și pentru a încurca organizarea scrutinului electoral, pentru care, pe multe documente, prefecții trebuie să semneze.

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș a intrat și ea în concediu medical. Trebuie spus că Andreaș a mai făcut asta în ultime vreme, pe fondul unor probleme de sănătate deloc de neglijat. Conform reprezentanților instituției, prefecta este în concediu medical de două zile, iar la videoconferința de joi, cu Ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat subprefectul Daniel Franțescu. Despre Franțescu se speculase că urma să fie demis după ruptura din alianța PSD-ALDE, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În județul Arad însă, vorbim de o veritabilă criză, deoarece prefectul Florentina Horgea și subprefectul Vasilică Damian sunt ambii în ”medical”. ”Dacă această viroză e atât de gravă, cine semnează actele în prefectura? În alte situații de urgență? Am decis în județul Arad vom înființa un nou post vacant de subprefect. Voi propune premierului un nou post de subprefect, până la însănătoșirea colegilor. Voi aborda aceasta problemă gravă din județul Arad”, a spus Marcel Vela despre situația din Arad.

Pentru schimbarea prefecților, este nevoie de o ședință de Guvern. Codul administrativ permite însă Executivului PNL să numească în județele ca Arad un al doilea subprefect, pentru buna desfășurare a alegerilor.