Meci greu pentru HC Adrian Petrea, dar play-off-ul a devenit realitate

Handbaliștii de la HC Adrian Petrea și-au îndeplinit în această seară propriul obiectiv. Calificarea în premieră în play-off-ul Ligii Naționale a fost obținută după o victorie chinuită cu CSM Ploiești, 27-26 (16-12).

Era o chestiune de timp până ce HC Adrian Petrea își adjudeca punctele necesare accederii în play-off-ul Ligii Naționale. S-a întâmplat vineri seara, după meciul cu CSM Ploiești, din etapa a 25-a a sezonului regulat, însă victoria elevilor lui Adrian Petrea a fost obținută cu multă sudoare și cu emoții.

Oaspeții au controlat primele minute ale întâlnirii, dar gazdele au revenit și au intrat la vestiar cu avantaj de patru goluri, scor 16-12. În repriza secundă, ploieștenii le-au dat mari emoții amfitrionilor, au recuperat destul de repede handicapul și chiar au trecut la conducere, cu 20-19 în minutul 42. Trifkovic și Vaidasigan au readus Reșița la conducere, 21-20, iar Rohozneanu majora ecartul la două lungimi, 23-21, cu 11 minute înainte de final.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665516064250″]

HC Adrian Petrea a trăit periculos finalul de meci, nereușind o desprindere decisivă. Reșița nu a avut decât unul sau cel mult două goluri avans față de Ploiești, într-un meci desfășurat în nota obișnuită a ultimelor etape. Iar cu cinci secunde înainte de final, la scorul de 27-26, oaspeții se aflau în atac, au ajuns la semicercul reșițean, însă nu au mai reușit să înscrie golul egalizator. HC Adrian Petrea nu a strălucit în această seară, dar s-a bucurat la final împreună cu suporterii săi de calificarea în play-off, una meritată dacă analizăm tot parcursul echipei reșițene în acest prim sezon de Liga Națională. Admirabil publicul reșițean prezent în această seară la Sala Polivalentă, fanii încurajându-și echipa în momentele dificile. Hora bucuriei și a descătușării handbaliștilor reșițeni a consfințit mult așteptata calificare în play-off, după care tânjeau de câteva etape. HC Adrian Petrea și-a depășit condiția de nou-promovată.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666117021565″]

HC Adrian Petrea Reșița – CSM Ploiești 27-26 (16-12)
18 martie 2016. Sala Polivalentă din Reșița; spectatori – 1.000.

Avertismente: Bahan, Pîrîianu, Trifkovic / Farcaș, Zamfir, Dediu.
Eliminări 2 min.: Rohozneanu 2 / Hoinaru 2, Turcu, Zamfir.
Aruncări de la 7 m: Reșița 10 (9 transformate) / Ploiești 1 (transformată).
Reșița: Tevzadze, Drăghici, Sămînță – Vaidasigan 14 goluri, Trifkovic 5, Bahan 3, Dospinescu 2, Ignat 1, Rohozneanu 1, Pîrîianu 1, Starchenko, Popovici, Lela, Huta, Rugaci, Heimbach. Antrenor: Adrian Petrea.
Ploiești: Szopka, Rotaru, Antonaru – Hoinaru 6, Turcu 4, Dediu 4, Farcaș 3, Tărîță 3, Hodorogea 2, Capotă 2, Mihoci 1, Stăncioiu 1, Zamfir, Năstase. Antrenor: Dragoș Dobrescu.
Au arbitrat Mihai Pârvu și Alin Stamatoiu, ambii din București. Observator: Ioan Chira (Maramureș).

Rămâi cu Express de Banat pentru a afla reacții după meciul HC Adrian Petrea – CSM Ploiești!