Adrian Petrea: „Obiectivul meu este să antrenez o echipă de cupe europene!”

Era o chestiune de timp până ce HC Adrian Petrea obținea calificarea în play-off-ul Ligii Naționale. După victoria la limită în fața echipei CSM Ploiești (27-26), handbaliștii reșițeni au încins hora bucuriei la Sala Polivalentă.

HC Adrian Petrea s-a autodepășit în acest sezon. Jucătorii și antrenorul Adrian Petrea și-au dorit mai mult decât evitarea retrogradării și în cele din urmă au reușit. Chiar dacă în ultimul timp evoluțiile elevilor lui Adrian Petrea nu au fost cele așteptate de public.

„În momentul de față, echipa noastră nu trece printr-o formă sportivă bună și de aceea toată săptămâna ne-am concentrat să putem câștiga meciul cu Ploiești. Chiar și cu o diferență minimă, pentru a ne asigura calificarea în play-off-ul campionatului. Eram conștient că ne va aștepta un meci greu contra Ploieștiului, pentru că și în meciul tur a fost așa, am câștigat la un gol și acolo. Echipa din Ploiești nu arată deloc ca una de locul 12. De ce echipa noastră nu este într-o formă sportivă bună? Este normal, campionatul a fost destul de lung, am utilizat în mare parte doar anumiți jucători și este normal să intervină oboseala fizică și psihică după 25 de partide în care zic eu că până la urmă am îndeplinit în primul rând obiectivul clubului și în al doilea rând am îndeplinit un obiectiv impus de jucători, la care m-am alăturat și eu. După cum bine știți, calificarea în play-off a fost un obiectiv impus de către jucători. Am traversat acum o perioadă mai puțin bună, nu acuz pe nimeni, eu am fost jucător și știu când apare oboseala fizică și psihică, și rutina. Eu sunt un om care dacă mă înham la o muncă nu-mi place să mă dau la o parte pe parcursul ei, undeva la jumătate sau pe trei sferturi. Îmi place să merg până la capăt, să văd dacă pot reuși. De aceea zic că am îndeplinit până în seara asta și obiectivul impus de echipă. Îi felicit pe băieți pentru toată perioada. Nu puteam să îndeplinim aceste obiective dacă nu aveam în echipă caractere, dacă nu aveam în echipă jucători care își doresc să se autodepășească. La început, mulți poate ne vedeau în play-out, gândindu-se că suntem nou-promovată și privind lotul de jucători. Dar am demonstrat că nu contează doar valoarea individuală într-o echipă, contează foarte mult și valoarea colectivă”, a spus Adrian Petrea.

Antrenorul care a condus de pe bancă multe succese ale echipei ce-i poartă numele spune că dacă Reșița vrea o echipă de cupe europene, de nivelul triplei câștigătoare a Cupei Challenge, atunci trebuie investit serios. Nu l-ar deranja dacă alături de echipă ar veni un potențial sponsor care ar impune ca obiectiv prezența în cupele europene.
„Poate nu am mulțumit pe toată lumea, poate unii speră de la echipă anul acesta o calificare în cupele europene, dar, din punctul meu de vedere, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Pentru a ajunge să jucăm în cupele europene, acest lucru implică alți factori și alte cheltuieli. Îmi doresc ca pe viitor să antrenez o echipă de cupe europene. Dacă mâine va veni un investitor să ceară echipei acesteia ca de la anul să joace în cupele europene, analizăm situația și eu sunt dispus să mă înham la obiectivul propus. Repet, noi am depășit două obiective impuse și echipa se află la un nivel destul de bun pentru condițiile actuale”, a mai spus Adrian Petrea.

Ploieștenii au venit la Reșița cu gândul de a face o pregătire bună pentru play-out și nu s-au dat deloc la o parte din fața gazdelor, fiind la un pas de o surpriză pe Bârzava.
„Din punctul nostru de vedere, nu a fost nicio presiune pe noi. Am trăit pur și simplu un meci simplu de campionat, pe care l-am abordat la victorie. Am încercat să facem un meci bun și să pregătim play-out-ul. Felicit echipa adversă, care până la urmă și-a demonstrat valoarea, cu toate că nu este într-o formă extraordinară. Dar, până la urmă important pentru ei e că s-au calificat în play-off. În ceea ce ne privește, obiectivul este clar, salvarea de la retrogradare. Sau, eu știu, locurile 9-10, care ne fac să nu mai ajungem la baraj și să nu mai avem nicio grijă și să avem o vacanță cât mai lungă”, a spus portarul echipei din Ploiești, Răzvan Szopka.

Foto principal: Facebook HC Adrian Petrea