Maternitatea din Caransebeș se adaptează cerințelor UE!

Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș face progrese în reabilitarea celui mai mare consumator al urbei, și anume Spitalul Municipal de Urgență.

După curățarea subsolului care se întinde pe o suprafață imensă, din bani publici, după reabilitarea și modernizarea Secției de Imagistică Radiologie, din bani europeni în cea mai mare parte, a venit rândul să se investească de la bugetul local în reabilitarea secției de nou-născuți.

Potrivit medicului specialist Victoria Dozsa, de 20 de ani nu s-au mai efectuat reparații pe secție, astfel că proiectul prevede refacerea în întregime a instalației electrice, reabilitarea grupurilor sanitare, reparații și zugrăveli în saloane.

„Vom încerca și noi ceea ce se practică în alte maternități de mai demult. Să realizăm saloane rooming-in, adică mamele să aibă nou-născuții lângă ele. În acest fel, mama poate simți nevoile copilului încă din primele ore de la naștere, va fi educată în acest sens, va putea alimenta copilul corespunzător și vom evita și infecțiile intraspitalicești, pentru că la secția de nou născuți este o problemă”, ne-a menționat șefa secției, medicul specialist Victoria Dozsa.

După finalizarea lucrărilor de reparații în zona mamelor, va începe modernizarea zonei în care sunt îngrijiți nou-născuții. Față de acum 10 ani, rata natalității a scăzut cu peste 20 la sută. La maternitatea din Caransebeș se nasc, în medie, lunar, 40 de copii, care provin din întreaga zonă a Caransebeșului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/