Matei Suciu: „PSD cere comisie de anchetă pe «Afacerea Sparanghelul»!”

PSD cere în Parlament constituirea de urgență a unei comisii de anchetă, după ce decizia din ordonanțele militare privind exceptarea lucrătorilor sezonieri de la interdicția zborurilor către zonele roșii din Europa a fost păstrată și în starea de alertă, anunţă Matei Suciu, deputat PSD de Timiş. Acesta spune că autorităţile române nu au făcut nimic şi că nu s-au procupat de siguranţa cetăţenilor. 

Batjocură, contracte îndoielnice – aşa caracterizează deputatul modul în care românii au plecat la muncă în Germania pe timpul pandemiei. Ca urmare, PSD solicită constituirea unei comisii de anchetă.

„Autoritățile române n-au făcut nimic, dimpotrivă: i-au lăsat pe muncitori să plece fără strop de siguranță, pe contracte îndoielnice, într-o batjocură evidentă la adresa lor! Podurile aeriene, convoaiele de autocare, trenurile speciale nu erau posibile în starea de urgență fără acordul/implicarea/organizarea autorităților de stat, de la cel mai înalt nivel! Ministrul Muncii a minţit parlamentarii când le-a spus că românii au plecat pe cont propriu. S-a plecat coordonat, prin firme de recrutare, majoritatea din Germania. Ministresa minte și acum, pentru că susține că reclamațiile sunt nesemnificative. Fals! Sunt sute de astfel de reclamaţii către autorităţile din Germania”, a precizat Matei Suciu, deputat PSD de Timiş.

Parlamentarul susţine că totul culminează tragic cu faptul că muncitorii români din Germania nu au nicio încredere în Ambasada României de la Berlin și-și caută dreptatea prin sindicatele din Germania.

„Autoritățile române sunt zero pentru acești români! Așa cum viața acestor români este zero pentru guvernanți”, punctează Matei Suciu.

banner 970 x 250