Matei Suciu, deputat PSD de Timiș: „Niște penali fac afaceri din tragedia românească?!”

Matei Suciu condamnă iniţiativa Guvernului Orban de a da 14 milioane de euro pentru achiziţionarea testelor de coronavirus unei „obscure firme din Iaşi”, în condiţiile în care criza din România creată de coronavirus a găsit spitalele nedotate şi fără echipamente corespunzătoare.

Parlamentarul este şi mai dur şi spune că premierul are ordine de executat. „Cumva «niște penali» fac afaceri din tragedia românească?! Nu e bine, domnu’ Orban… Ce ne-aud urechile de 24 de ore? Că Guvernul Orban a decis să dea 14 milioane de euro pentru achiziționarea testelor de coronavirus unei… obscure firme din Iași despre care presa locală afirmă că este deținută de fiica unui ofițer SRI. 14 milioane de euro! Unifarm sau alte companii de stat românești nu sunt, deci, eligibile, căci premierul carantinat are ordine de executat. În plină pandemie, în plin haos medical autohton, în plină degringoladă politică, economică și socială, Guvernul Degeaba face șmenuri cu miros puternic de stele verzi!? Acoperit, vezi Doamne, de starea de urgență? Acoperit…”, scrie Matei Suciu pe pagina sa de Facebook.

Sistem de sănătate total nepregătit

În sistemul de sănătate din România este jale, consideră deputatul. Acesta este total nepregătit pentru criza actuală, cu măşti vechi, fără echipamente corespunzătoare. În pofida acestui fapt, Guvernul face afaceri pe tragedia românească, acuză Matei Suciu.

„Raed Arafat indică fără menajamente jalea din sistem și faptul că epidemia de Covid-19 a prins spitalele din România complet nedotate! Medicii noștri senzaționali folosesc măști de acum 5 ani, personalul medical este lăsat în aer, fără echipamente corespunzătoare de protecție, stocurile sunt lăsate în voia sorții pentru că e rost de bani facili și urât mirositori? Când PSD ieșea, seară de seară, să solicite încetarea crizei politice și renunțarea la ridicola idee a anticipatelor, pentru că venea furtuna peste România, PNL și președintele ce-au spus? Că politica și NU sănătatea constituie prima urgenţă! Acum, după ce-au înghițit înfrângerea, unde-i urgența sănătăţii românilor? În afaceri subterane și-n aceeași impotență administrativă? Cumva «niște penali» fac afaceri din tragedia românească? Nu e bine, domnu’ Orban… vă e cunoscută replica? PSD și românii nu dorm. Adevărul vă va lovi brutal, cât de curând, căci ați avut nesimțirea să loviți exact în oamenii care oferă singura speranță în aceste vremuri: medicii și personalul medical al României! Ceasul ticăie…”, arată deputatul PSD Matei Suciu.