Matei Suciu îi acuză pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban că se laudă cu cazuri puține COVID-19 în timp ce testările sunt la nivel minim. Deputatul PSD spune că liberalii au guvernat cu ochii pe anticipate până să fie loviți de pandemie. Social-democratul este mândru de proiectele semnate de PSD și adoptate în Senat care au ca scop minimalizarea efectelor economice cauzate de coronavirus.
Deputatul Matei Suciu critică în termeni duri Guvernul liberal. Social-democratul consideră că PNL s-a jucat cu țara pentru a ajunge la alegeri anticipate. Suciu spune că premierul Orban și președintele Iohannis își fac capital politic pe cele mai puține cazuri confirmate de COVID-19 în condițiile în care se fac cele mai puține testări dintre statele afectate. „Obsesia liberalilor, braț la braț cu președintele, de-a se înstăpâni peste tot și toate, indiferent de prioritățile României și de dorințele poporului, de-a juca politic o țară pentru a-și face mendrele ieftine a dus la următoarea situație critică, semnalată și în presa străină: România are cele mai multe decese COVID-19 din Europa Centrală și de Est! Pentru niște anticipate aberante, România plătește, acum, scump, în statistici negre ce fac ocolul mediatic. Dintre statele afectate, avem printre cele mai puține teste pentru că la testări puține e normal să ai și confirmări puține, după cum se laudă, ridicol, Orban și Iohannis!”, a criticat Matei Suciu.
În contextul pandemiei, deputatul face cunoscute proiectele social-democraților pentru a combate efectele economice cauzate de coronavirus. Propunerile înaintate de PSD, adoptate în Senat și care se află în dezbatere finală în Camera Deputaților urmăresc amânarea plății ratelor bancare până la 31 decembrie fără creșterea dobânzilor sau penalități, plata de către stat a unui șomaj tehnic de 75% din salariu, amânarea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale pentru firmele afectate, amânarea plăților pentru utilități de către cetățeni, scutirea de chirie pentru firmele afectate și reducerea taxelor pentru producătorii de medicamente prin scăderea taxei clawback la 15%.