Matei Lupu este noul prefect de Caraș-Severin

Ședința de Guvern de astăzi a adus modificări în administrația publică din județul Caraș-Severin, reprezentantul Guvernului în teritoriu fiind schimbat de premierul Mihai Tudose.

Matei Lupu este noul prefect al județului Caraș-Severin, numirea lui având loc astăzi, în cadrul ședinței de Guvern. Urmează ca acesta să fie instalat pe funcție zilele viitoare chiar de către un reprezentant al Guvernului.

„Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o serie de hotărâri referitoare la eliberări și numiri de prefecți și subprefecți. Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin, de către Albu Florența-Maria. Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către Lupu Matei”, ne-a declarat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Este o poziție care mă onorează și sper să mă achit de datorie cel puțin așa cum am făcut-o și în celelalte funcții pe care le-am ocupat”, a declarat noul prefect pentru Express de Banat.

Matei Lupu a fost lider de sindicat al companiei Moldomin, a fost primar al orașului Moldova Nouă preț de trei mandate și director în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.