Jumătate de milion de euro pentru păstrătorii tradiției! Tommyland Moldova Nouă va promova turistic și cultural orașul! Acum, la un alt nivel!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Asociația Tommyland Moldova Nouă a câștigat un proiect transfrontalier în valoare de aproape jumătate de milion de euro! Reprezentanții săi au deja o serie de activități în plan prin care să promoveze orașul din punct de vedere turistic și cultural.

Veste mare pentru Asociația Tommyland Moldova Nouă! La sfârșitul anului trecut, INTERREG-IPA CBC Romania-Serbia Programme, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, a anunțat că proiectul „Păstrătorii tradiției”, în valoare de aproape jumătate de milion de euro, pregătit alături de parteneri din Serbia, Bela Crkva și Primăria Svinița, județul Mehedinți, a fost aprobat pentru finanțare, iar pe 13 iunie a fost semnată oficial și începerea desfășurării proiectului. „Oportunitatea acestui proiect deschide ușile către o pleiadă de activități, care vor promova orașul în plan turistic, la un alt nivel”, spun reprezentanții asociației.

Toți partenerii din proiect vor beneficia de un mijloc de transport (un bus de 24-30 de locuri), o clădire culturală nou amenajată, un sistem de sonorizare pentru activitățile culturale și peste 140 de costume populare tradiționale.

La acest ultim capitol, Asociația Tommyland știe deja pe ce anume va pune accent. Este vorba despre restaurarea costumelor vechi din Boșneag, după modelul primit de la bătrâni, dar și refacerea costumelor originale din Moldova Veche, unice în România. Ciclul primar și preșcolarii vor avea și ei cel puțin un rând de costume, asociația luând în calcul organizarea unei parade populare, așa cum nu s-au mai văzut de câteva decenii.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Sistemul de sonorizare va fi pus la dispoziție școlilor, grădinițelor și ansamblurilor din Moldova Nouă pentru „organizarea diferitelor manifestații care promovează valoarea bănățeană, multiculturalitatea, dar mai ales spiritul oamenilor din Clisura Dunării. În toate aceste activități, evident, Asociația Tommyland fiind partener activ și de multe ori promotorul multiplelor activități culturale din regiune”, mai spun membrii asociației.

Asociația Tommyland Moldova Nouă a luat naștere în anul 2010, la inițiativa profesorului Tomislav Popovici și cu sprijinul actualului primar, Adrian Torma și al fratelui său, Alin Torma. De atunci, copiii înscriși în asociație au susținut peste 300 de spectacole în țară și străinătate.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/