Măsurile lui Orban nu sunt valabile și pentru Robu! „Nu luăm în calcul obligativitatea purtării măştii! La Timişoara se respectă exemplar regulile!”

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Nicolae Robu nu este de acord cu obligativitatea purtării măştii în aer liber. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Timişoarei a spus că nu cunoaşte locuri atât de aglomerate în Timişoara unde masca ar trebui să fie obligatorie!

Premierulul Ludovic Orban a anunţat că s-ar putea impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile aglomerate, chiar dacă acestea sunt în aer liber, pentru a preveni răspândirea noului virus. Nu de aceeaşi părere este şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care consideră că în oraşul de pe Bega regulile sunt respectate exemplar.

„Nu luăm în calcul să impunem purtarea măștii în aer liber pentru că eu nu știu zone atât de aglomerate astfel încât acest lucru să se impună. Seara ies la plimbare și mă așez la o terasă cu soția și văd ce este în jurul meu. Eu sunt mândru de oraș, dar nu înseamnă că totul e perfect. Se respectă exemplar regulile în vigoare. Stau aproape până la ora 12.00 în fiecare seară. Eu am energie și îmi place să stau printre oameni în aer liber, într-un ambient plăcut, așa cum avem în orașul nostru”, a precizat Nicolae Robu.

expresb 1000x100

Edilul este mulţumit şi de atitudinea ospătailor de la terase şi spune că la Timişoara regulile sunt respectate ca la carte, astfel încât nu e nevoie de restricţii suplimentare. ,,Ospătarii sunt cu mănuși, cu mască, mesele sunt distanțate. Eu consider că în Timișoara regulile sunt respectate. Trebuie să fie făcute controale, pentru a-i descuraja pe cei care sunt înclinați să nu respecte regulile, dar nu trebuie să se transmită ostentație în raportul cu cetățenii, care în proporție de 99% sunt oameni liniștiți”, a mai spus Robu.

1000 x 200 gif
upt 1000x100