Măsuri fără precedent luate la nivelul județului Caraș-Severin pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a luat câteva măsuri restrictive de combatere a noului coronavirus, în concordanță cu hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din 9 martie 2020.

O primă măsură se referă la interzicerea, până în 31 martie, a evenimentelor la care se estimează o participare de peste 1.000 de persoane. Toate evenimentele la care se estimează o participare de sub 1.000 de persoane se analizează la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Măsura vizează atât activitățile publice, cât și cele private desfășurate în interiorul unor incinte sau în aer liber. Organizatorii manifestărilor publice și private din județul Caraș-Severin vor anunța autoritățile administrației publice locale cu privire la locația, scopul și perioada de timp, de îndată.

Autoritățile administrației publice locale anunță cu celeritate Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate a Județului Caraș-Severin. Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin efectuează evaluarea de risc și tipul de activitate și avizează, după caz, organizarea evenimentului.

Persoanelor aflate sub măsura de izolare la domiciliu le este interzis să contacteze persoane noi și să părăsească domiciliul/țara.

Se sistează, până la 31 martie, stagiile în spitalele din județul Caraș-Severin, pentru studenții universităților de medicină, farmacie, elevii școlilor postliceale sanitare și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin este semnată de prefectul Cristian Gâfu.