Măsuri de prevenţie luate cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Sfânta Maria la Moldova Nouă

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Credincioșii din Moldova Nouă sunt așteptați să participe la serviciile divine, oficiate cu ocazia sărbătorii din 15 august, mai ales că aceasta coincide cu numele ales pentru lăcașul de cult din centrul cartierului Orașul Nou. În acest sens, reprezentanții bisericii au emis câteva reguli pentru a evita răspândirea temutului virus, astfel încât slujbele să se poată oficia în condiții de siguranță.

„Slujbele vor începe din ajunul praznicului, mai exact din data de 14 august, ora 18.00, așa cum este rânduiala bisericească, atunci când se va oficia denia Prohodului Adormirii Maicii Domnului, iar în ziua praznicului, pe 15 august, se va oficia Acatistul Adormirii Maicii Domnului și Sfânta Liturghie, începând cu ora 9.30. Slujbele se vor oficia respectând reglementările sanitare. Astfel, prima parte a slujbelor se va oficia în biserică, întrucât spațiul este generos și putem să păstram distanța fizică recomandată, iar slujba de binecuvântare a nașilor bisericii se va oficia afară, în curtea lăcaşului de cult. Pe tot parcursul slujbelor avem desemnate câteva persoane care vor face permanent un triaj vizual și vor îndruma credincioșii participanți să respecte normele în vigoare.”, a transmis Ion Nedelcu, slujitor în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă.

Dacă anul trecut la slujba de Târnosire a lăcașului de cult din Moldova Nouă au participat peste 100 de persoane – credincioși, oameni de afaceri, politicieni, anul acesta, dat fiind contextul epidemiologic, părintele Nedelcu a subliniat că nu vor fi invitate oficialitățile și persoanele din afara orașului, serviciile divine urmând a fi oficiate alături de credincioșii care participă de obicei la slujba de duminică: „Anul acesta nu am invitat oficialități sau persoane din afara orașului și nici nu ne așteptăm la un număr mare de participanți. Ne vom limita la credincioșii care participă de obicei la slujba de duminică”.

1000x100 casa brutarului

Cum întreaga țară se află într-o incertitudine continuă din cauza noului coronavirus, reprezentantul bisericii din cadrul orașului de la malul Dunării a ținut să le transmită oamenilor un mesaj de încurajare, acesta subliniind că teama poate fi învinsă atât timp cât ne încredem în divinitate:

„«Îndrăzniți, nu vă temeți» sunt îndemnurile Mântuitorului adresate ucenicilor atunci când au fost cuprinși de spaima și frica furtunii de pe mare. Aceleași cuvinte ne sunt și nouă adresate în aceste clipe, când spaima și incertitudinea a cuprins sufletul nostru. Chiar dacă se anunță noi valuri de pandemie, e nevoie să fim încrezători! Dumnezeu nu ne lasă, brațul Său este mereu îndreptat să ne apuce și să ne ridice din orice împrejurare. Până zilele trecute, zona Clisurii Dunării a fost ferită de această boală și cred că nu e meritul nostru, e protecția pe care ne-a oferit-o Dumnezeu, iar dacă noul virus va lua cu asalt și zona noastră, nu trebuie să ne temem. Vom trece cu bine peste, căci Hristos, care a biruit inclusiv moartea, va birui și această pandemie. Să avem inima mereu la Hristos, iar zilele acestea, în care o prăznuim pe Maica Sa, să fie pentru noi toți prilej de bucurie și binecuvântare”.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01