Măsuri de prevenire și comportare în caz de cutremur

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic informează cetățenii ce anume trebuie făcut în cazul unui cutremur.

Pentru că activitatea oamenilor este adeseori afectată de fenomenele naturale, ISU Semenic își face datoria și anunță ce măsuri de precauție trebuie luate și cum trebuie să acționeze oamenii dacă sunt prinși la serviciu sau acasă în timpul și după producerea unui cutremur.

În primul rând este important să se acționeze cu calm. O grindă sau un perete de rezistență sunt cele mai potrivite locuri de adăpostire. Chiar dacă secundele cutremurului par să se fi sfârșit, se întâmplă deseori ca acestea să fie urmate de mici replici, astfel este mai bine să nu se părăsească imediat locul ferit.

Când cutremurul a încetat, ușile trebuie deschise, și ar fi indicat să se păstreze distanța de ferestre sau balcoane. Cu calm, clădirea trebuie părăsită fără a lua lucruri inutile, doar actele de identitate, un mijloc de iluminat și un aparat radio. Instalația de gaz și cea electrică trebuie verificate să fie închise.

„S-a constatat că măsurile preventive adecvate pot reduce considerabil pierderea vieţilor omeneşti şi la un cost social-economic mult mai redus decât costul interventiilor”, declară din partea ISU Semenic, plutonierul Romulus Bojinescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/