Măsurători topografice pentru noua arenă „Dan Păltinişanu”

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a ieşit pe teren pentru a asista la demararea măsurătorilor topografice necesare pentru diferite studii de prefezabilitate în scopul elaborării documentaţiilor de obţinere a avizelor pentru noul stadion din Timişoara.

„Este arena pe care o așteaptă toată lumea cu sufletul la gură. Două firme din București, care au câștigat licitația, se vor ocupa de realizarea acestor studii. Împreună cu Romeo Malac, administratorul stadionului, m-am asigurat că nimic nu mai împiedică buna desfășurare a acestui proiect, pentru care Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Documentația trebuie predată la CNI în termen de 135 de zile, iar valoarea contractului este de aproape 800.000 de lei, cu TVA. Vechea arenă «Dan Păltinișanu» va fi demolată, de îndată ce CNI va desemna și firma constructoare.”, a precizat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Dobra a vrut să se asigure că demersurile care preced ridicarea „mult aşteptatului complex” merg într-o direcţie bună.

„Ridicarea acestui mult așteptat complex sportiv va fi, cu siguranță, un imbold pentru sprijinirea dezvoltării activităților cultural-sportive inițiate de către județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș. Am încredere că va avea și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a regiunii, situată la granița cu Serbia şi Ungaria, poziție care i-a conferit în permanenţă rolul de punte de legătură interculturală şi economică între cele trei ţări vecine. Și mă voi asigura că lucrurile merg doar în direcția bună. Nu e doar o promisiune. E un angajament ferm.”, a punctat preşedintele CJT.