Măsură de urgență: bunuri evacuate

Până proiectul de refacere a blocului de pe Aleea Gugu va fi aprobat de către guvern, locatarii etajului al III-lea și al IV-lea, ale căror apartamente au fost afectate de explozie, vor rămâne în  locuințe provizorii.

În urma exploziei din cauza acumulării de gaze dintr-o garsonieră unde s-au realizat modificări la conducte, 25 de persoane au rămas fără locuință. Primăria Reșița le-a oferit cazare provizorie la Hotelul Sportivilor, însă bunurile oamenilor au rămas încă în clădirea pe jumătate dărâmată.

Astfel, în cursul zilei de mâine, reprezentanții Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, împreună cu cei ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, vor recupera și transporta bunurile oamenilor în atelierul de lângă sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia”.

Structura clădirii a fost afectată în urma deflagraţiei, astfel încât, pentru siguranţa oamenilor, s-a dispus evacuarea din locuinţe. Joi, lucrurile din apartamentele afectate vor fi evacuate în prezenţa proprietarilor”, explică Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al primăriei Reșița.

Această măsură este doar provizorie, până în momentul în care blocul va fi refăcut. Primarul orașului, Mihai Stepanescu, speră ca lucrările de reconstruire să fie demarate în această toamnă, dacă nu, cel târziu în primăvară.