Măști de protecție pentru reșițeni! Asociația Nevo Parudimos și o firmă de confecții din Reșița s-au apucat de treabă!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Câteva mii de măști ar urma să fie confecționate la Reșița pentru locuitorii din cartierele mărginașe, dar și pentru cei care intră în instituții de pe raza orașului. Inițiativa aparține Asociației Nevo Parudimos.

Asociația Nevo Parudimos, în parteneriat cu Reșiconf pregătesc în aceste zile măști de bumbac care vor fi distribuite pe raza localității Reșița persoanelor din cartierele mărginașe ale orașului care nu pot achiziționa aceste accesorii de protecție, dar și celor care intră în instituțiile publice unde nu se pun la dispoziție măști.

Materialul textil din care vor fi confecționate cele aproximativ 5.000 de măști a fost achiziționat din fondurile Asociației Nevo Parudimos. Acestea vor fi sterilizate prin călcare la temperaturi foarte ridicate, urmând să fie însoțite de un sticker pe care să se precizeze că acestea nu sunt măști sterile, ca cele folosite în sistemul medical.

„În acest sens, Nevo Parudimos a luat legătura cu reprezentanții DSP Caraș-Severin care au precizat că măștile de bumbac, sterilizate prin călcare, pot fi folosite în protejarea în fața virusurilor”, transmit reprezentanții asociației reșițene.

expresb 1000x100

Ai o mașină de cusut? Atunci și tu poți ajuta!

Pentru a ajuta la confecționarea acestor măști și a putea crește numărul lor, Asociația Nevo Parudimos face un apel către reșițeni să împrumute mașini de cusut, pentru ca voluntarii internaționali ai asociației, aflați în prezent în autoizolare la domiciliu, să ajute la confecționarea măștilor. Acestea vor fi ulterior sterilizate, la fel ca cele confecționate la Reșiconf și distribuite comunităților dezavantajate cu care acești voluntari lucrează în mod normal zilnic.

Mai multe detalii referitoare la inițiativa Asociației Nevo Parudimos se pot obține la numărul de telefon 0723 202 756.

1000 x 200 gif
upt 1000x100