Mașinile lăsate la voia întâmplării generează sursă de venit în bugetul Reșiței

car wheel clamped for illegal parking violation at car park

Peste 260.000 de lei au intrat în bugetul local în ultimele opt luni ale anului, numai din amenzile date șoferilor care și-au parcat neregulamentar autoturismele.

Anul trecut, pe 1 septembrie, la Reșița, intra în vigoare Regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului. În primele opt luni ale anului în curs, peste 880 de șoferi au fost „arși” la buzunare pentru că și-au lăsat parcate autoturismele în loc nepermis. De asemenea, în același interval, 11 mașini au fost ridicate de către angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului.

„În primele opt luni ale anului în curs, la nivelul municipiului s-au aplicat pe această linie 847 de avertismente și 887 de amenzi. De asemenea, au fost date 28 de dispoziții de ridicare, dintre care 11 au fost puse în aplicare, în celelalte situații proprietarii prezentându-se la automobile, iar procedura de ridicare a fost stopată. În acest interval s-au aplicat amenzi în cuantum de 265.200 de lei și 3.464 puncte penalizare implementate în bazele de date MAI.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Conform Regulamentului de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Reșița, mașinile staționate neregulamentar sunt ridicate de către Serviciul Public – Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului, în prezența polițiștilor locali și ai celor de la „Rutieră”. Pentru ridicarea și transportul vehiculelor, autoritățile percep o taxă de 500 de lei, iar pentru depozitarea și paza lor, aceasta este de 100 de lei.