Mașini dotate cu camere de filmat vor verifica dacă sunt plătite locurile de parcare din Timișoara

Șoferii care își vor lăsa mașinile în special în zona centrală a Timișoarei nu vor scăpa fără amenzi în cazul în care vor intenționa să parcheze fără să plătească. Primăria Timișoara vrea să cumpere două mașini dotate cu camere de filmat, care vor verifica vehiculele parcate pe domeniul public.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a vorbit, în cadrul celei de-a patru dezbateri publice organizată pe marginea noului sistem de parcare din oraș, despre planurile instituției privind modernizarea acestui serviciu. Astfel, Lațcău anunță că vor fi create cinci noi posturi în cadrul Timpark, iar angajații se vor ocupa de planificarea amenajărilor. Totul cu scopul de a nu se mai realiza investiții haotice între blocuri.

Vrem să creăm la Timpark acest creier mic, cu puțini oameni, dar care să se poată gândi la toate aceste amenajări, astfel încât în momentul în care intervenim la o zonă între blocuri, să putem să ne gândim și la spațiu verde, și la bănci, și la parcări”, a detaliat viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Ruben Lațcău spune că primăria va cumpăra două mașini dotate cu camere de filmat, care vor verifica dacă mașinile parcate pe domeniul public au plătit taxa.

Ceea ce vrem să facem este să achiziționăm două mașini cu camere, care în mod automat vor vedea fiecare mașină dacă are sau nu are parcarea plătită. Și în acest mod vom automatiza și vom putea să asigurăm o frecvență ridicată în zona centrală, dar o frecvență zilnică și în cartierele de verificare. Intenția este să achiziționăm niște utilaje moderne care să ne permită să eficientizăm această activitate”, a precizat viceprimarul Timișoarei.