Masca poate fi dată jos în spațiile deschise din zonele cu rată de infectare crescută. Care sunt condițiile?

Masca de protecție, care trebuie purtată în spațiile publice deschise din localitățile și județele în care rata de infecție a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, poate fi înlăturată. Condițiile au fost stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Locuitorii din Timișoara sau Reșița, două mari orașe care au intrat în scenariul roșu, sunt nevoiți să poarte mască de protecție și în spațiile publice deschise. Măsura a fost regândită de autorități, iar la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost adoptată o nouă hotărâre.

Potrivit acesteia, „în localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”.

leader board 728 x 90 px

Conform ultimei raportări, printre unitățile administrativ-teritoriale, din județul Timiș, cu rata de infectare de peste 3/1000 de locuitori se numără: Timișoara 3,39, Buziaș 4,31, Sânnicolau Mare 3,42, Dudeștii Noi 4,07, Dumbrăvița 4,59, Foeni 5,70, Găvojdia 3,41, Ghiroda 4,38, Giroc 4,86, Jebel 5,47, Pesac 7,31, Pișchia 3,30, Săcălaz 3,86, Sânandrei 4,40.

Pe lista localităților din Caraș-Severin se află: Târnova 5,76, Brebu 3.67, Goruia 3,67 și Reșița cu o rată de 4,23.