Control! Prefectul județului Timiș a verificat starea digului de la Pohalma, după lucrările de refacere

Prefectul Liliana Oneț a avut săptămâna trecută acțiune de verificare în teren a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. Alături de prefect, a mai participat și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș (SGA Timiș), Lorenzo Barabaș.

Un interes deosebit a fost acordat verificării lucrărilor de apărare după inundațiile din acest an și aici ne referim la refacerea liniei de apărare în zona Pohalma, aval de Lugoj, acolo unde digul a cedat la viitura istorică din luna iunie. Subiectul sistemului de apărare împotriva inundațiilor pe raza municipiului Lugoj a fost și unul dintre cele cu care prefectul județului, Liliana Oneț, l-a abordat pe Claudiu Buciu la ceremonia de învestire. Prefectul a reamintit că situația digurilor este problematică și în interiorul orașului.

„Vreau să-l rog pe noul primar al Lugojului să aibă foarte mare grijă cu digul din interiorul orașului, pentru că știu foarte bine că există niște fisuri în dig, iar acestea trebuie reparate de urgență”, a spus Liliana Oneț.

leader board 728 x 90 px

În cadrul vizitei în teren au fost verificate: starea tehnică a digurilor longitudinale, pe cursul de apă Mociur (afluent al Begăi) și de pe malul stâng aferent cursului de apă Lanca Birda (afluent al Timișului), pe râul Bârzava Moartă în sectorul intravilan Gătaia, precum și digurile de pe pârâul Semnița (afluent al Moraviței) în sectorul intravilan Moravița; starea tehnică a digurilor de pe râul Timiș, de pe sectorul Gad-frontieră Serbia; starea tehnică și funcțională a barajului și digului de contur de la acumularea nepermanentă Gad, cu rol de atenuare a undelor de viitură de pe râul Lanca Birda; asigurarea continuității liniei de apărare a digului de pe malul stâng al râului Timiș, în zona Pohalma.