„Masă sănătoasă” pentru 630 de elevi din Moldova Nouă

moldova noua masa sanatoasa 2
mbmr 1000x100

Pentru copiii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, de clasele pregătitoare până la ciclul gimnazial, au fost alocați 972. 538,88 lei, TVA inclus, pentru anul școlar curent.

Odată implementat programul au apărut și primele nemulțumiri, în special în privința firmei din Drobeta-Turnu Severin care a câștigat licitația. La începutul acestei săptămâni, un părinte a postat pe rețelele de socializare un corn cu ciocolată mucegăit, astfel exprimându-și public nemulțumirea față de gustarea primită de copilul său. Consternat de situație, dar mai ales de acuzele nefondate în mediul online în privința așa-zisei nepăsări din partea autorității publice locale și a conducerii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, primarul Ion Chisăliță, a ținut să intervină.

,,Faptul că guvernul vine în sprijinul elevilor prin acest program național nu poate decât să ne bucure. Faptul că serviciile sunt asigurate de o firmă din Drobeta-Turnu Severin nu arată că am fi favorizat pe cineva. Firma în cauză a fost singura care s-a prezentat la cea de-a doua licitație întrucât la prima n-am avut niciun ofertant. Ne-am fi bucurat să avem o societate din oraș, mai ales că nu au fost impuse condiții care să restricționeze participarea la licitație a vreunui operator economic pe acest segment”, a spus primarul.

Acesta a ținut să precizeze că încredințarea directă nu a fost posibilă întrucât valoarea contractului depășea limita legală de 270.120 lei. De aceea, suma alocată a impus respectarea altor condiții. Chisăliță a vorbit și despre măsurile luate imediat după apariția fotografiei în cauză în spațiul public. „Deși acea gustare nu a ieșit din termenul de valabilitate, nu ne putem juca cu sănătatea elevilor. Imediat a fost contactat operatorul care se ocupă de livrarea pachetelor și Protecția Consumatorilor. E clar că acest program național este benefic pentru elevi și părinți, însă dacă tot a fost alocată această sumă, atunci să-și respecte fiecare îndatoririle. Asta pentru a nu expune niciunui risc sănătatea copiilor”, a încheiat Ion Chisăliță.

Muzeul TM
gustarea mucegăită însă în termen de garanție. „masă sănătoasă” continuă la moldova nouă.

Gustarea mucegăită însă în termen de garanție. „Masă sănătoasă” continuă la Moldova Nouă.

Cu aceeași fermitate a reacționat și Anișoara Georgevici, directoarea Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării”. De cum s-a aflat despre incident, conducerea liceului a luat legătura cu reprezentanții Primăriei Moldova Nouă, cu cei ai societății din județul Mehedinți, cât și cu Inspectoratul Școlar Caraș-Severin. „Am rămas uimită când am citit în presa locală că sunt acuzată de nepăsare pentru că nu am răspuns imediat apelului unui redactor pentru a-mi exprima poziția vivazi de incidentul neplăcut. Acea gustare prezenta semne de mucegai, situație care nu trebuie să se repete. De aceea a fost conceput un plan de măsuri și verificări mult mai strict, astfel încât elevii să poată beneficia fără probleme de acest program. Vorbim aici despre un fel principal și o gustare. De acum înainte, aceasta care va consta în fructe tocmai pentru a evita surprizele neplăcute”, a spus directoarea liceului.

Anișoara Georgevici a dat asigurări de toată deschiderea și sprijinul conducerii liceului pentru ca programul să decurgă în condiții optime. „Ne-am fi bucurat ca o societate din oraș să poată asigura aceste servicii pentru că am fi susținut agenții economici locali. Dacă nu s-au prezentat la licitație, ce putem face noi? Dar societatea din județul Mehedinți s-a arătat deschisă dialogului cu părinții. Cred că totul este în beneficiul copiilor pentru ca împreună să putem rezolva orice impediment”, a încheiat Anișoara Georgevici. Mai precizăm că, la Moldova Nouă, valoarea unui pachet destinat elevilor din oraș este de 15 lei, TVA inclus.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/