„Masă la școală” pentru elevii din România! Adio, „Cornul și laptele”!

Deputatul Valeria Schelean-Șomfelean susține un nou program destinat elevilor care are menirea de a îmbunătăți condițiile din școlile românești. Proiectul de lege aprobat în Camera Deputaților pune în aplicare o variantă mai sănătoasă a programului „Cornul și laptele”.

Deputații au votat marți un proiect de lege care are menirea să aducă un plus condițiilor în care învață elevii din România. Prin proiectul de lege inițiat de PNL, s-a aprobat testarea programului „Masă la școală”. Deputatul liberal Valeria Schelean-Șomfelean este de părere că educația trebuie să fie prioritatea principală a României, noul program fiind orientat spre această idee.

„Prin acest program, 50 de școli trebuie să beneficieze de o masă caldă sau de un pachet alimentar la școală. Acesta va înlocui vechiul program, «Cornul și laptele», pentru a limita risipa, a încuraja alimentația sănătoasă în școli și prezența elevilor la cursuri”, susține deputatul cărășean.

Camera Deputaților este forul decizional, proiectul urmând să ajungă la șeful statului pentru promulgare. „Programul «Masă la școală» trebuie să fie generalizat și funcțional în toate școlile din țară în cel mai scurt timp cu putință”, este de părere Valeria Schelean-Șomfelean.