Masă caldă pentru elevii din șase școli cărășene!

copii la masa

Ministerul Educației a publicat lista celor 300 de unități de învățământ din țară care vor organiza programul „Masa caldă” în anul școlar 2022 – 2023. Pe aceasta se regăsesc și șase școli din Caraș-Severin.

Aproape 900 de elevi din județ vor beneficia în acest an școlar de programul guvernamental „Masă caldă”. Este vorba despre elevii din școlile Vrani, Turnu Ruieni, Armeniș, Ciclova Română, Ramna și Eftimie Murgu, potrivit listei publicate săptămâna aceasta de Ministerul Educației.

Normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate, iar acest lucru înseamnă că nu se pot face licitații sau să se ofere produse până când nu va fi aprobată hotărârea de Guvern în acest sens. Noutatea acestui an este că nu au mai fost incluse în program colegiile naționale, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la sfârșitul ședinței de Guvern din această săptămână.

Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. Inspectoratele școlare județene, în urma unei analize prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mese prin PNRAS (Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar – n.r.), au definitivat lista celor 300 de școli. Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă, sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul «Masă caldă», cu 35 milioane finanțare.”, a explicat ministrul Educației.