„Cum să acceptăm propunerea președintelui Dunca, să mărim prețul gunoiului într-o perioadă atât de grea?”

voina lucian
untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca este acuzat de consilierul județean PMP Lucian Voina că i-a mințit pe cărășeni pentru a justifica majorarea tarifelor la colectarea gunoiului în Caraș-Severin.

La propunerea președintelui CJ, au fost actualizate prin votul majorității consilierilor tarifele de operare pentru activitățile de sortare, tratate mecanico-bilologică și depozitare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Lupac. Romeo Dunca a propus creșterea tarifului de sortare de la 20,88 lei/tonă fără TVA la 26,24 lei/tonă fără TVA și creșterea tarifului de tratare mecanico-biologică de la 164,19 lei + TVA la 271,53 lei + TVA pentru fiecare tonă de deșeuri, respectiv scăderea tarifului de depozitare de la 208,23 lei la 195,53 lei/tonă, la care se adaugă TVA. Asta după ce operatorul de la Lupac, SC Girexim Universal SA, s-a plâns de majorările prețurilor la carburant și energie electrică, de redevența majorată cu indicele de inflație, precum și de cantitățile mai mici de deșeuri colectate decât cele estimate.

Lucian Voina, liderul consilierilor județeni PMP, a luat foc după ce Romeo Dunca a spus în fața camerelor de filmat că toată lumea a fost de acord cu această majorare de preț, care, până la urmă, se va simți în buzunarele cărășenilor. „Ne confruntăm cu trei crize suprapuse. Pe lângă războiul de la graniță avem criză energetică și criză sanitară. Tocmai din aceste motive suntem total împotriva împovărării cetățeanului de rând. Domnul Dunca s-a lăudat că proiectul a trecut cu unanimitate de voturi, ceea ce este fals. Grupul PMP s-a abținut, nu a votat acest proiect! Dacă Ionuț Popovici, colegul meu, i-a dat un Cod Administrativ, eu îi voi aduce cadou o pereche de ochelari, să aibă și dumnealui habar cum se votează în Consiliului Județean! Nu e în regulă să suporte tot cetățeanul. Să venim cu măriri peste măriri într-o perioadă atât de grea mi se pare prea mult. Noi, consilierii PMP, nu putem fi de acord cu asta. Domnul Dunca a spus intenționat că propunerea sa a trecut cu unanimitate de voturi, a făcut-o intenționat pentru a întări justețea măririi prețului la gunoi. Astfel de lucruri nu dezvoltă în niciun caz Caraș-Severinul, așa cum au promis cei de la PNL!”, a declarat Voina pentru Express de Banat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/