Masă caldă pentru copiii defavorizați din Maciova

masa elevi

Peste 20 de copii din comuna Constantin Daicoviciu, ai căror părinți își permit cu greu să-i susțină financiar sau să-i trimită la școală, primesc zilnic o porție de mâncare din partea primăriei.

De câțiva ani, administrația locală din comuna Constantin Daicoviciu oferă zilnic un prânz copiilor care provin din familii defavorizate. Masa caldă este servită la Centrul de zi din localitatea Maciova, unde beneficiarii primesc și asistență la  pregătirea lecțiilor pentru școală.

„Avem 24 de beneficiari în cadrul acestui centru, sunt elevi ai Școlii Gimnaziale din Maciova. Centrul de zi este amplasat practic vizavi de unitatea de învățământ, iar după terminarea orelor, copiii traversează drumul și servesc o masă caldă. După ce iau masa, împreună cu dascălul de la centru, beneficiarii pregătesc lecțiile pentru ziua următoare. Tot ceea ce ține de masa acestor copii, dar și cheltuielile legate de buna funcționare a centrului, utilități, salariile pentru cei trei angajați, sunt suportate de primărie.”, spune Daniel Boambeș, primarul comunei Constantin Daicoviciu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Numărul elevilor care beneficiază de serviciile centrului din Maciova variază de la un an școlar la altul, iar selecția acestora se face riguros, în urma unei anchete sociale. „Din 2018 acordăm această masă caldă, pentru că în 2016 am finalizat clădirea, după care  am făcut demersurile pentru obținerea licenței necesare pentru punerea în funcțiune a Serviciului de Asistență Socială. De-a lungul timpului, am avut și 32 de copii la centru, și 25, în funcție de circuitul elevilor scade sau crește numărul de beneficiari. Pe lângă cei trei angajați permanenți, avem și trei voluntari care oferă servicii de asistență socială, iar, la nevoie, discută cu beneficiarii, oferindu-le consiliere psihologică.”, a mai spus Daniel Boambeș.

banner 970 x 250