Mărturii mincinoase pentru a ascunde crima de la „Riviera”

Declaraţiile martorilor audiaţi până acum în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol au venit în sprijinul partenerului său, Adrian Buleu (foto), suspectat de crimă şi aflat în arest preventiv.

Marian Obreja şi Dan Ionuţ Pena, doi dintre angajaţii complexului „Riviera” din Arad la momentul dispariţiei lui Abel Apostol, au încercat pe cât posibil să arate în faţa instanţei că nu ştiu mai nimic despre ceea ce s-a întâmplat cu unul dintre cei doi patroni ai lor. Obreja s-a încurcat rău de tot în minciuni, astfel că procurorul s-a sesizat şi l-a pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. În decembrie a fost audiat un al treilea angajat, bucătarul Dimitrie Călin Coşa. Acesta a încercat să explice prezenţa petelor de sânge din faţa barului situat în incinta restaurantului, sângele spălat reprezentând una din probele importante pe care procurorii le-au expus în rechizitoriu. Martorul a explicat că sângele respectiv era de fapt al lui şi că provenea de la o rană pe care şi-a provocat-o în bucătărie. Tânărul a povestit că s-a tăiat la un deget şi că în căutarea unei truse medicale a lăsat o dâră de sânge pe pardoseală.

Culmea e că, în ciuda tăieturii destul de serioase, a oprit sângerarea cu un banal şerveţel de hârtie. Nu s-a gândit nicio clipă să bage mâna sub jetul de apă la chiuveta din bucătărie şi nu a avut nevoie de niciun pansament! „Dâra de sânge s-a întins pe podeaua bucătăriei şi pardoseala culoarului de legătură cu curtea exterioară. Au fost doar câţiva stropi”, a mărturisit Coşa.

Vizibil tensionat şi agitat, acesta s-a încurcat în momentul în care i s-a cerut să localizeze în timp evenimentele respective. Dacă în faza de urmărire penală a precizat cu exactitate ziua de 1 mai a anului trecut, în sala de judecată a vorbit despre ultimele zile ale lunii aprilie.

Mâine, la Tribunalul Caraş-Severin are loc un nou termen al acestui proces care seamănă izbitor cu cel al avocatei Elodia, deoarece nici cadavrul lui Abel Apostol nu a fost găsit până la această oră. Instanţa îl va audia pe Denis Paşca, un martor ce va fi adus cu mandat, deoarece nu s-a prezentat până acum la niciun termen la care a fost citat, motivând că nu are banii necesari pentru a veni la Reşiţa.

foto: glsa.ro