Mărțișorul administrației locale pentru doamnele din Moldova Nouă – pe muchie de cuțit din cauza social-democraților!

Sărbătorită în fiecare an, la data de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii scoate în evidență atât realizările sociale, politice, cât și condițiile economice ale reprezentantelor sexului frumos. Totodată, cu ocazia celebrării acestui eveniment, intră în discuție discriminarea și violența – încă resimțite în multe părți ale lumii!


Consiliul Local Moldova Nouă, împreună cu Primăria orașului Moldova Nouă, a pus la bătaie suma de 19.000 de lei, bani ce vor avea ca destinație organizarea evenimentului „8 Martie” în orașul de la malul Dunării. Astfel, suma alocată vine în semn de mulțumire pentru rolul extrem de important jucat de femei în viața socială.

Mărțișorul, în valoare de 19.000 de lei, aprobat în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Moldova Nouă, va fi repartizat în funcție de cererile înaintate către administrația locală, precum și în funcție de numărul reprezentantelor sexului frumos din cadrul solicitărilor, după cum urmează: Asociația Pensionarilor din Banat „Clisura Dunării”: 3.000 de lei; Alianța Pensionarilor din România (Filiala Moldova Nouă): 8.000 de lei; Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Stelian” Moldova Nouă: 3000 de lei; Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă: 5.000 de lei.

Chiar dacă politicienii de la malul Dunării au dat curs solicitărilor privind organizarea evenimentului „8 Martie”, discuțiile în contradictoriu pe tema acestui subiect nu au fost lipsite de pe „ordinea de zi”. În timp ce social-democrații despicau firul în patru, vis-a-vis de suma alocată, spre exemplu, Alianței Pensionarilor din România (Filiala Moldova Nouă) – se punea problema dacă suma de 8.000 de lei, raportată la numărul de doamne, nu este prea mare -, primarul Torma, stupefiat de cele auzite, vine și declară că „sumele alocate sunt încă prea puține!”.


În contextul în care social-democrații lansează, în spațiul public, ideea susținerii oamenilor, încercarea de diminuare a sumelor alocate pentru evenimentul destinat exclusiv doamnelor denotă exact contrariul, motiv pentru care primarul Torma subliniază câteva aspecte cu privire la contabilitatea făcută de colegii social-democrați: „Astăzi și-au mai dat singuri o palmă, în ședința de Consiliul Local, când am alocat sumele pentru 1-8 Martie, sume pe care noi le alocăm către diferite organizații, și aici mă refer la organizațiile de pensionari. În loc să solicite suplimentarea sumei pentru pensionari, pentru că se declară un partid social-democrat, de partea oamenilor necăjiți, aceștia au tot încercat să facă cumva să diminueze suma, să pună tot felul de întrebări pe motiv că alocăm suma de 8.000 lei la 180 de doamne care fac parte din asociația de pensionari. La un calcul simplu, asta ar însemna 40 de lei/doamnă. Nu e cine știe ce buget. Cred că e o normalitate să acordăm acest sprijin din partea primăriei. Dar, uite că social-democrații s-au dovedit a fi mai mult PDL-iști, că tot dau ei vina pe PNL-PDL. Chiar ei au vrut să taie sumele! Asta e bine de știut pentru cetățenii din Moldova Nouă și pentru pensionari: că PSD încearcă să le taie din sumele alocate de la primărie! Astfel, în condițiile în care un primar PNL acorda aceste sume, social-democrații se comportă, mai degrabă, asemeni pedeliștilor, nicidecum ca social-democrați”.