Marțian Lepa revine pe scaunul de director de la „Romul Ladea”

martian lepa
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița revine la vechea conducere. După doi ani, Marțian Lepa se întoarce pe scaunul de director al unității de învățământ.

În februarie 2020, Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița era zguduită din temelii de un scandal cauzat de demiterea directorului de atunci, Marțian Lepa. Decizia venea de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, fiind una strict politică, după cum acuzau mulți la acea vreme. Lepa, pe atunci un apropiat al primarului PSD Dumitru Ursu, dar fără să facă politică, era înlocuit cu Radu Bompa, membru PNL. Schimbarea nu a durat prea mult, pentru că nici părinții elevilor, dar nici cadrele didactice din școală nu au fost de acord cu ea. S-au liniștit apele abia după ce postul a fost preluat de unul dintre dascălii școlii.

Din 1 septembrie, fostul director revine pe funcție. A fost, de altfel, singurul dosar transmis către ISJ de la „Romul Ladea”.

promovare banner maxagro

„Făcând parte din Consiliul de Administrație al școlii, fiind 7 ani director, colegii au dorit ca dosarul pentru director să fie al meu. L-am depus. Directorul adjunct rămâne același (n.r. Ionela Grațiana Blagoe), eu voi fi în următorul an școlar director plin. Este un an greu, din acest motiv am acceptat să preiau din nou această funcție. Suntem în renovare, avem un proiect în derulare. Elevii din ciclul gimnazial vor fi mutați la Liceul Tehnologic «Mihai Novac». Sperăm cât mai curând să se termine lucrările și să poată reveni în școala noastră. Ciclul primar și grădinița sunt terminate și vor începe în clădire nouă.”, spune Marțian Lepa.

CITEȘTE ȘI: Demisie cu scandal în școala de 4,3 milioane de euro! Elevii și părinții pregătesc proteste în stradă!

publicitate tmc 640