Marțian Lepa: „Noi așa vom merge în continuare. Vom vota și vom susține proiectele bune pentru oraș”

martian lepa la vot
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Conducerea interimară a PSD Oravița a fost dizolvată, iar frâiele au fost preluate de Flavius Nedelcea. Cum reacționează Marțian Lepa, fostul președinte interimar al social-democraților?

De aproape două luni, președintele interimar Marțian Lepa a fost înlocuit cu Flavius Nedelcea. Acesta va conduce organizația cel puțin până la viitoarele alegeri interne. Fostul lider al filialei orăvițene spune că nu știe exact care au fost motivele schimbării, dar dacă așa s-a decis la nivel județean, nu putea decât să accepte. „Noi ne-am făcut treaba, ne-o vom face în continuare, suntem consilieri locali PSD, nu cred că am avut vreo problemă din punctul ăsta de vedere, că nu ne-am făcut treaba. Dar așa s-a decis. Nu suntem singura organizație cu conducere dizolvată, mai sunt și în alte localități.”, a declarat Lepa pentru Express de Banat.

Întrebat dacă unul dintre motive ar putea fi lipsa unei opoziții ferme față de primarul Ursu, care, deși este încă membru PSD, a fugit la PNL, Marțian Lepa admite că, în unele momente, proiectele administrației orăvițene au fost votate cu ușurință. „Nu mi s-a spus că am fi făcut lucruri nepotrivite. Probabil că s-ar fi dorit să fim mai tranșanți și să facem mai multă opoziție. Poate uneori am votat prea ușor unele proiecte sau hotărâri care nu erau așa de importante, dar până la urmă un proiect depus și câștigat, că e un teatru sau un muzeu sau un drum asfaltat sau apă-canal e binevenit, tot ce e din fonduri e bine să fie accesat. S-ar putea să fie și ăsta un motiv, că am susținut mai toate proiectele.”

CITEȘTE ȘI: Ori cu Ursu, ori cu PSD în opoziție! „Drumurile noastre nu se vor mai intersecta!”

1000x100 (4)

Cu toate acestea, spune Lepa, nu pot fi blocate proiectele importante, care sprijină comunitatea, indiferent de neînțelegerile politice. „Opoziția pe care am făcut-o față de primarul orașului a fost vizibilă. Referitor la proiectele bune pentru oraș și pentru cetățeni, niciodată nu am votat și nu o să votăm contra acestor proiecte. Nu mi se pare normal ca, dacă vine administrația sau oricare dintre colegii noștri cu un proiect bun pentru oraș, să nu-l votăm și să facem opoziție din răutate sau din dragul de a da în primarul orașului care a plecat și a trădat partidul. Noi așa o să mergem și în continuare: proiectele bune pentru oraș nu contează din partea cui vin, le vom vota și le vom susține. Noi suntem aleși și reprezentăm cetățenii orașului și nu mi se pare normal ca ei să sufere și să rămânem în urmă din cauza unor polițe sau răutăți care se vehiculează că ar fi sau nu ar fi în Consiliul Local.”, spune Marțian Lepa.

Privind în urmă, din anul 2020 până acum, Marțian Lepa nu are ce să-și reproșeze când vine vorba despre activitatea partidului. „Noi, față de partid, am fost corecți. Am avut rezultate foarte bune. Am preluat partidul în condiții grele, când nimeni nu credea, atunci când primarul Ursu a trădat partidul și a plecat chiar în perioada alegerilor parlamentare. Noi ne-am făcut treaba, ne-am regrupat, organizat, chiar suntem o organizație cu rezultate. Nimeni nu credea că vom avea asemenea rezultate. Noi am câștigat atunci, chiar dacă primarul a plecat, am scos rezultate bune.”

În ceea ce privește obiectivele PSD Oravița, stabilite odată cu preluarea interimatului de președinte de către Flaviu Nedelcea, principalul țel este câștigarea alegerilor din 2024. Candidatul va fi desemnat în urma unor sondaje și nu este obligatoriu ca el să fie membru PSD. „Ne reorganizăm, ne pregătim pentru alegerile din 2024, să găsim un candidat. Până la urmă cred că vom găsi un candidat comun pentru toate trei partidele: PSD, Pro România și PMP. Nu am discutat deocamdată cine să fie acel candidat. Nu ținem neapărat să fie cineva anume din rândul PSD.”, a mai precizat Marțian Lepa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/