Marius și Darius Cîrpean au fost trimiși în judecată. Fabrica de droguri, aprovizionată prin firme de curierat!

Marius și Darius Cîrpean au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, dar și alte acuzații conexe. Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Caraș-Severin a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori și a dispus începerea judecății cu cei doi în stare de arest la domiciliu.

Din cercetărie procurorilor reiese că cei doi, tatăl și fiul, ar fi început să cultive cannabis pentru consumul propriu și că, treptat, aceștia au trecut la o cultură mai serioasă, fapt pentru care au început să și comercializeze drogul. Pentru înființarea culturii, cei doi s-au documentat pe internet, dar s-au folosit și de bogatele cunoștințe ale lui Marius Cârpean, care este absolvent al Universității de Agronomie.

Tot de pe internet s-au informat și cu privire la posibilitățile de aprovizionare atât pentru semințele necesare realizării unei culturi indoor (adică în interiorul casei), dar și a unei culturi outdoor, adică acea uriașă cultură din grădina casei.

Pe internet au făcut toate comenzile și au descoperit că aceleași firme care furnizează semințele de cannabis oferă și produsele necesare creșterii și întreținerii lor. Pe 15 februarie 2017 au făcut prima comandă, pe numele lui Darius Cîrpean, apoi au avut comenzi repetate, dar, în timp, au realizat că pot fi ușor identificați, așa că nu au mai dat numele sau adresa lor, ci au ales să meargă ei direct la sediul firmei de curierat pentru a ridica pachetele.

Tot Darius știa că o rudă a lor fusese declarată dispărută în urmă cu patru ani, în Italia, și a început să facă comenzile și să ridice pachetele pe numele acelor persoane. Coletele veneau aproape lunar, anul trecut ridicând aproximativ 30 de colete. Dacă uneori erau doar semințe sau mici produse de întreținere, care nu depășeau 1 kg în greutate, au fost și cazuri în care aveau de ridicat colete de aproape 20 de kilograme.