Marius Damian: „La mine în localitate majoritatea celor care au pus bazele culturilor de legume și fructe sunt tineri”

marius damian
banner publicitar

Chiar dacă vremurile se schimbă și tehnologia este în continuă dezvoltare, agricultura ar trebui să rămână încă printre obiectivele românilor, consideră deputatul Marius Damian. Parlamentarul de Caraș-Severin amintește de măsurile întreprinse de ministrul Petre Daea, dar subliniază și situația din localitatea sa.

„Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi susține pe români și veștile bune continuă să vină pentru aceștia. Ministrul Petre Daea le va da șansa fermierilor sa schimbe destinația culturilor afectate de secetă. Aceștia vor putea să recolteze masă vegetativă și să schimbe destinația culturilor afectate de secetă, dar și să primească subvențiile pe unitatea de suprafață.”, spune Marius Damian.

Ministrul Agriculturii desfășoară deja vizite prin zonele afectate de secetă, dar verifică și dacă întreaga cantitate de apă care este pe canalele de irigații este folosită de fermieri pentru culturi. „Ministrul a constatat ca se muncește neîncetat la sistemele de irigații pentru a asigura cantitatea corespunzătoare de apa.”, transmite deputatul cărășean.

România este țara cu cele mai bune soluri din Europa și producțiile ar putea fi duse la alt nivel dacă tineretul și-ar îndrepta interesele și înspre partea aceasta. „Mă bucur nespus de mult când văd tineri care se dedică agriculturii și îi văd cum își dezvoltă producțiile”, spune Marius Damian, care dă drept exemplu situația din localitatea sa, Teregova.

„La mine în localitate există producții de la legume până la fructe dintre cele mai căutate, iar majoritatea celor care au pus bazele acestor culturi sunt tineri. Localnicii la rândul lor se bucură din plin de producțiile lor, întrucât au renunțat să cumpere fructe și legume importate din străinătate și să vină la producătorii locali de unde mereu pleacă mulțumiți de ceea ce li se oferă. Acești tineri sunt un exemplu și o dovadă că se poate! Le doresc mult succes în continuare și beneficiază de toată susținerea.”