Marius Damian, despre zilele Revoluției: „Este greu de descris în cuvinte tot ce am simțit atunci”

marius damian psd

Deputatul Marius Damian vorbește despre perioada Revoluției din 1989, atunci când, student fiind, se afla la București. „Este greu de descris în cuvinte tot ce am simțit atunci.”, spune parlamentarul.

Anul acesta se împlinesc 32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, care a început la Timișoara pe 16 decembrie și a cuprins apoi toată țara. Trecerea la democrație a costat viața a peste 1.000 de români, care își plâng și astăzi eroii. Încă există întrebări fără răspuns referitoare la autorii agresiunii criminale împotriva protestatarilor pașnici din decembrie ’89.

„Aș dori să îmi exprim astăzi recunoștința și să aduc un omagiu eroilor care și-au pierdut viața în 1989 pentru ca noi astăzi să fim cetățeni într-o țară democratică, membră în Uniunea Europeană și în NATO, o țară pro-europeană, care respectă drepturile și libertățile omului. Astăzi, la mai bine de 3 decenii distanță, tot ceea ce îmi doresc este ca noi, cei care îi reprezentăm pe români, să ne luptăm pentru ca democrația să fie respectată, să elaborăm legi care să ofere copiilor noștri șansa pe care românii nu au avut-o atunci, să ne asigurăm că toate instituțiile statului funcționează corect, astfel încât libertatea și democrația să nu mai fie pierdute niciodată.”, transmite deputatul Marius Damian.

Parlamentarul social-democrat consideră că este un moment potrivit pentru a ne exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor din ’89, să îi omagiem pe aceștia și pe toți cei care au luptat la Revoluție și care au ajutat la prezentul democratic al țării noastre.

„Doresc să închei prin a le ura românilor sănătate, putere, înțelepciune și sper ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu un an nou mai bun din toate punctele de vedere.”, a concluzionat parlamentarul cărășean.