Marius Damian, despre „ipocrizia USR sub forma moțiunii simple pe Educație”

Deputatul PSD Marius Damian

Deputatul Marius Damian sare la gâtul celor din USR care au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, considerându-l responsabil pentru dezastrul din învățământul românesc. „USR nu a participat la acest dezastru pe care îl declară astăzi?”, întreabă parlamentarul cărășean.

Moțiunea simplă inițiată de către USR împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost dezbătută luni. În textul moțiunii, USR declara: „Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România”, ceea ce l-a determinat pe deputatul Marius Damian să reacționeze: „Întrebarea mea este următoarea: USR nu a participat la acest dezastru pe care îl declară astăzi?”

Parlamentarul de Caraș-Severin spune că cei de la USR au intrat încrezători la guvernare alături de ministrul Sorin Cîmpeanu, pe care astăzi îl pun la zid, fără să își asume vreo parte de vină. În ceea ce privește rata abandonului școlar, asupra căreia atrag atenția cei de la USR, Marius Damian ține să vină cu anumite clarificări. „Vorbiți de rata de abandon școlar: oare când a început abandonul școlar de care spuneți că nu a mai avut loc de ani de zile? Dacă nu vă amintiți, o să vă amintesc, întocmai în perioada în care erați la guvernare și nu ați făcut nimic în această privință, atunci erați ocupați să observați cu totul alte lucruri! Astăzi nu faceți altceva decât să prezentați dovada eșecului guvernării USR, tipărită pe hârtie și depusă sub numele de MOȚIUNEA SIMPLĂ Dezastru. Educație fără viitor!”

Deputatul social-democrat spune că, atunci când USR era la guvernare, cel puțin o dată pe săptămână erau raportate date exacte despre situația învățământului românesc, cu referire la copiii din zonele defavorizate, la încălcarea dreptului la educație în timpul pandemiei, iar pe atunci acest lucru nu își găsea o rezolvare. „Astăzi ne-ați prezentat doar urmările perioadei guvernării voastre!”, susține Damian.

Parlamentarul consideră că USR nu este în măsură să îi arate pe alții cu degetul atunci când vine vorba despre realizări, ci că ar trebui să se uite mai întâi în propria ogradă. „Dacă ar fi să treceți pe hârtie realizările USR din timpul guvernării, vă asigur că hârtia ar rămâne albă, fiindcă acolo nu ați mai avea ce să treceți! Un partid care a găsit o singură soluție în rezolvarea problemelor, iar aceea fiind demisia și aruncarea responsabilității pe umerii altora, astăzi nu are dreptul să ceară demisia nimănui! La demisii doar USR se pricepe cel mai bine, dovadă fiind chiar și demisia de luni a doamnei deputat Cristina Rizea și de marți a domnului deputat Alin Prunean. Astăzi cine urmează?”.

Marius Damian le dă și un sfat celor din USR: data viitoare când aștern pe hârtie o moțiune sau un alt text să se asigure că prezintă și motive bine întemeiate și că „dezastrele despre care vorbiți nu se asociază cu voi înșivă!”.