Marius Damian, de Ziua Culturii Naționale: „Fiecare dintre noi ar trebui să celebreze această zi”

marius damian
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Data de 15 ianuarie a fost desemnată drept Ziua Culturii Naționale, fiind data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Deputatul Marius Damian consideră că fiecare român ar trebui să celebreze această zi.

Anual, pe data de 15 ianuarie, sunt pregătite manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Culturii Naționale și poetului Mihai Eminescu.

1000x100 (4)

„Fiecare dintre noi ar trebui să celebreze această zi, chiar și cu un simplu omagiu adus poetului național Mihai Eminescu. Acesta avea să vină pe lume în anul 1850, în Botoșani, astăzi celebrând 173 de ani de la nașterea sa. Creația sa literară este una vastă, impresionantă, cuprinzând de la poezie la traduceri din limbi străine, piese de teatru și încercări beletristice. Marele poet se stinge din viață în anul 1889, pe data de 15 iunie. În anul 1948 acesta este ales postmortem membru al Academiei Române. Astăzi nu putem decât să îi aducem un omagiu și să ne bucurăm de poezia sa, păstrându-l veșnic viu prin operele sale.”, este mesajul deputatului de Caraș-Severin, Marius Damian.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/