Cosmin Tabără explică de ce vrea să îl contracandideze pe Dominic Fritz la primărie: „Imaginea Timișoarei este terfelită”

tabara

Viceprimarul Cosmin Tabără este primul liberal care și-a anunțat intenția de a participa la competiția internă de partid pentru o candidatură din partea PNL la Primăria Timișoara, în 2024. Deși este parte din executivul primăriei,  Tabără spune că orașul nu merge în direcția corectă și consideră că Timișoara poate mai mult.

„(…) Nu este o chestiune personală a mea, ci văd ceea ce se întâmplă în momentul de față și ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Eu sunt o altfel de persoană, sunt o persoană căreia îi place decența, îmi place să comunic, să stau de vorbă cu toți oamenii indiferent de culoarea politică, îmi place să gândesc o Timișoara pe termen mediu și lung. Mă gândesc la o Timișoara mult mai organizată, care să se dezvolte, dar să nu uite de vatra ei. Pentru că degeaba vorbim de dezvoltarea Timișoarei ca un oraș smart, verde și în toate felurile, pe toate părțile ei, atât timp cât nu tai iarba din parcurile din centru, cât nu irig gazonul din centru, cât sunt în război cu toată lumea. Nu sunt adeptul jignirilor, a lucrurilor sau chestiunilor aruncate în presă doar de dragul de a fi aruncate și de a capitaliza.”, a declarat Cosmin Tabără.

Potrivit liberalului, direcția pe care o are Timișoara, cu administrația USR, este una greșită.

„Timișoara, în momentul de față, nu merge în direcția care ar trebui să meargă și poate mai mult. Pe de altă parte, nu sunt de acord cu ceea ce am avut pentru că s-au pierdut niște alegeri pentru niște motive. (…) Această intenție a mea de a candida este de a arăta că există și o altă variantă, o altă ofertă electorală pe care PNL o poate face, că există idei, un spirit de competiție în cadrul partidului. (…) Activitatea mea, ceea ce propun eu și impactul pe care îl va avea oferta mea între membrii partidului și la electorat sigur că vor fi criteriile care vor desemna candidatul. (…)

Liberalul a mai spus și că va lucra la oferta electorală împreună cu mai mulți colegi „din partid și din afara partidului, oameni pe care mă voi baza.”

„Nu am vrut să fac un eveniment din chestiunea asta, nu este o lansare a candidatului PNL la Primăria Timișoara, ci o lansare a unei candidaturi interne, în cadrul partidului, ceea ce mi se pare foarte firesc, care nu trebuie să trezească emoții pentru nimeni și niciun competitor. Nu am înțeles adversitatea unuia care este clar câștigător deja de acum și nu știu de ce mai candidăm sau mai intenționează altcineva să mai candideze. S-au pornit tăvălug pe Facebook cu tot felul de prostii de-astea. (…) Dominic Fritz este primar în funcție, este cert candidatul USR și dacă Dominic Fritz va pierde Primăria Timișoara va fi  tragedie pentru USR. Noi mergem din poziția de competitor al lui Dominic Fritz și sunt convins că îl vom și învinge, că altfel nu mergem la drum. (…) În momentul de față, imaginea Timișoarei este terfelită și nu este normal. Eu consider că am o obligație morală de a veni și de a oferi altceva. Nu știu dacă eu voi fi câștigător, dar eu cred că Timișoara trebuie să mai meargă pe o altă linie. Ăsta e codul după care m-am ghidat.”, a concluzionat Cosmin Tabără.