Marius Damian: „Așteptăm cu interes să dezbatem noua Lege a Tineretului și Strategia Națională pentru Tineret”

În săptămâna în care întreaga țară sărbătorește tineretul, deputatul Marius Damian anunță cât de importante sunt măsurile gândite de Partidul Social Democrat în sprijinul tinerilor din România.

În data de 2 mai, în România este marcată Ziua Națională a Tineretului. Cu acest prilej, deputatul Marius Damian a ținut să evidențieze câteva demersuri inițiate de PSD cu scopul de a-i sprijini pe aceștia.

„Tinerii sunt viitorul acestei țări și ai lumii întregi și de aceea PSD a inițiat mai multe proiecte care să vină în sprijinul dezvoltării tinerilor români: pachetul Sprijin pentru România, prin care se acordă un ajutor financiar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru tinerii care nu pot avea copii din motive medicale, vouchere pentru elevi pentru rechizite, haine, alimente, programul Family Start, credit garantat de stat pentru familiile la început de drum, programul Student Invest, ajutor financiar pentru studenții români sub forma unui credit garantat de stat, burse pentru românii de pretutindeni în aceleași condiții precum cele acordate studenților români, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, componentă PNRR, adresat elevilor aflați în risc de abandon școlar, cu precădere celor din mediul rural.”, transmite Marius Damian.

Deputatul cărășean felicită Ministerul Familiei, Tinerilor și Egalității de Șanse pentru proiectele pe care le are în desfășurare. „Atât eu, cât și colegii mei din Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților așteptăm cu interes să dezbatem noua Lege a Tineretului și Strategia Națională pentru Tineret, care se află în proces de elaborare și care sunt extrem de importante.”, mai spune Marius Damian.

Anul 2022 este Anul European al Tineretului, așa cum a fost declarat de către Comisia Europeană, fiind cu atât mai importantă sprijinirea tinerilor prin măsuri concrete, „să le arătăm solidaritatea și aprecierea noastră, după 2 ani foarte grei de pandemie, în care sistemul de educație a avut de suferit.”

banner 970 x 250