Maria Grapini acuză că România a fost trădată la cel mai înalt nivel de niște „cozi de topor”!

Europarlamentarul PSD Maria Grapini pune cel mai dur raport MCV asupra situației României pe seama lipsei de patriotism a europarlamentarilor români care au criticat legile Justiției! Grapini îi numește „cozi de topor” pe aleșii care au prezentat în fața Parlamentului European situația statului de drept și spune că aceștia beneficiază de o credibilitate mai mare în fața instituțiilor europene decât „patrioții români”.

Europarlamentarul merge mai departe și denunță țările europene vestice de complicitate în a-și folosi reprezentanții din vârful instituțiilor europene pentru a obține ceea ce România mai are de oferit.

„Politica externă o pot face doar patrioții! Raportul MCV este o dovadă vie că România a «beneficiat» de trădare de țară de la cel mai înalt nivel – de la cei care au fost aleși de către români pentru a le apăra drepturile de cetățeni europeni, dar și pentru respectarea statului independent și suveran, România! Mă întreabă mulți de ce aceste cozi de topor sunt mai credibile la instituțiile europene decât patrioții români, care aduc argumente pentru combaterea minciunilor aserviților. Răspund cu demnitate și curaj: pentru că reprezentanții de vârf ai instituțiilor europene sunt din Vest și doresc să obțină pentru țările lor, pe nimic, ce se mai poate din România, căci mai avem încă ce oferi!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

În finalul comunicatului de presă, Maria Grapini face un apel mobilizator pentru a combate elementele care subminează interesele României și spune, totodată, că politicienii ar trebui să fie aleși în primul și în primul rând pe criteriul patriotism.

1000x100 casa brutarului

„Toți cei care mai înțeleg ce înseamnă patriotism și interes național TREBUIE să demonteze minciunile celor care subminează interesele României! PATRIOTISMUL trebuie să fie primul criteriu după care alegem politicienii care să ne reprezinte!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Raportul MCV a fost publicat marți, 22 octombrie, fiind criticate lupta anticorupție în scădere și declinul semnificativ al DNA. Bilanțul situației face referire la perioada cuprinsă între luna noiembrie 2018 și prezent.